logo F1online.sk

Leclerc: Po takomto víkende nevidím pozitíva, no vylepšenia budú prelomové

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala21. 4. 2024

Ferrari v Číne nedokázalo príliš zapôsobiť. Charles Leclerc s Carlosom Sainzom sa rýchlostne nevyrovnali ani McLarenu, hoci britská stajňa sa pred víkendom triasla od strachu zo svojich vyhliadok. Monacký rodák odchádza zo Šanghaja s ponurou náladou, ale aj s nádejou. Avizuje, že vylepšenia by mohli úplne zmeniť priebeh hry.

Talianska stajňa už po prvom kole ťahala za kratší koniec. Charles Leclerc s Carlosom Sainzom nezvládli štart a obaja prišli o dve priečky. V podstate si sami hodili dve polená pod nohy, no Charles Leclerc štartu nepripisuje veľkú “zásluhu” na výsledkoch. “Je to štart, na ňom je to s pneumatikami vždy dosť ťažké.”

Obaja sa napokon dokázali vrátiť na svoje pôvodné priečky, ale stále zaostávali. McLaren jednoznačne prekvapil. Svojich fanúšikov príjemne, Scuderiu už menej. “Dnes boli veľmi silní,” uznanlivo zhodnotil rodák z Monaka. “Myslím, že Oscar mal poškodenú podlahu, čo nám svojím spôsobom pomohlo. Lando bol veľmi silný, oba Red Bully takisto.”

Ferrari zažilo prepad najmä na pneumatikách s bielym označením. “Dnes sme nič nemohli urobiť lepšie. Je to zvláštne, pretože šlo hlavne o tie tvrdé pneumatiky. Na stredne tvrdej zmesi som mal pocit, že McLaren dokážeme dostať pod tlak, najmä Landa. Akonáhle sme obuli tvrdé pneumatiky, tak boli o pol sekundy rýchlejší. Je to šialené, pretože taký rozdiel je obrovský. Zatiaľ celkom nechápem prečo.”

Keď sa reportér Sky Sports Craig Slater spýtal Charlesa Leclerca na to, či si z takejto veľkej ceny odnáša nejaké pozitíva, pokrútil hlavou. “Po takomto víkende nie. Naším cieľom nie je dochádzať na pozíciách, na ktorých sme napokon skončili.”

Leclerc so Sainzom štartovali zo šiestej a siedmej priečky, no podľa papierových predpokladov sa mali celkom ľahko dostať cez McLareny aj Aston Martiny. Nebolo to vôbec jednoduché. Charles Leclerc však živí nádej, že v Imole sa všetko na dobré obráti. Pripravované vylepšenia by vraj mohli celkom zmeniť rozloženie síl.

“Myslím si, že vylepšenia budú prelomové. Na ne sa budeme musieť koncentrovať,” odkázal Leclerc s vyhliadkami na VC Emilia Romagna. “Akonáhle ich budeme mať, získame smerovanie do zvyšku sezóny. Budeme to musieť s nimi urobiť správne.”