logo F1online.sk

Russella mrzí hlúpa chyba: Je to bolestivé

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2020

Už-už to vyzeralo, že to Williamsu konečne klapne. Auto malo tempo, George Russell predvádzal ďalšiu vynikajúcu jazdu, prišli chyby i vypadnutia blízkych konkurentov. No britskému mladíkovi akoby to nebolo súdené. Hlúpa chyba, zrejme nič viac, než len hlúpa chyba. Ani sám Russell sa po pretekoch na nič nevyhováral, priznal zlyhanie a tímu sa ospravedlnil.

Vypadnutie Maxa Verstappena poriadne premiešalo poradím. Mnohí sa rozhodli pre výmenu pneumatík, vo Williamse nie. Ocitli sa na vytúženom desiatom mieste. Samozrejme, to ešte neznamená, že by ten bod nakoniec získal. No Giovinazzi za ním mal stredne tvrdé pneumatiky staré vyše 40 kôl, Russell mal rovnako staré tvrdé. Určite to teda mohlo klapnúť.

„Neviem. Nerobiť hlúpe chyby ako dnes,“ odpovedal Russell na otázku čo musí urobiť, aby konečne získal nejaký bod. „Od prvého kola som na to tlačil najviac, ako som len mohol. Agresívnejší som hádam ešte nikdy predtým nebol.“

„Chcel som v tom pokračovať aj za safety carom, vedel som, že chlapci za mnou majú zahriate mäkké gumy, kým ja som bol na starých tvrdých. Keď som ten bod chcel, musel som byť super agresívny,“ povedal Russell. No ako sme už uviedli, najbližší súperi na čerstvých pneumatikách boli trinásty Vettel a štrnásty Stroll.

„Stratil som kontrolu a bolo to, skončil som v múre. Je to bolestivé. Ospravedlňujem sa chlapcom.“

Na otázku, či si z tohto víkendu odnáša aj nejaké pozitíva, Russell odpovedal: „Pozitívom je, že sme sa do tejto pozície dostali vlastnou zásluhou. Dokázal som sa dostať pred Ocona a utiecť mu. V úvodných fázach pretekov som držal tempo s McLarenmi predo mnou. Auto tento víkend ožilo a bolo naozaj, naozaj rýchle.“