logo F1online.sk

Záhadný Hamilton: Neviem vám garantovať, že tu budem aj o rok

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 11. 2020

Viete si predstaviť, že by Lewis Hamilton z Formuly 1 po skončení tejto sezóny odišiel? Po skončení sezóny, za ktorou bude nasledovať takmer určite ďalšia majstrovská? Po ktorej by musel opäť zdolať len Valtteriho Bottasa? Lewis Hamilton dnes vypustil do sveta vyjadrenia, podľa ktorých takýto scenár nie je vôbec vylúčený.

Toto Wolff celý víkend opakuje, že hoci zo štruktúr Mercedesu, resp. Daimleru nechce odísť, už začal hľadať svojho nástupcu. Neuviedol však, kedy chce toto žezlo predať ďalšiemu kandidátovi, no vraj by sme nemali úplne zavrhnúť možnosť, že sa tak stane už čoskoro.

Keď sa Lewisa Hamiltona spýtali novinári na to, aký by mal Wolffov odchod dopad na jeho budúcnosť, volil zaujímavé slová: “Ja ani neviem, či tu o rok budem, takže momentálne mi to nerobí starosti.”

“Rozumiem tomu a s Totom vedieme hlboké diskusie. Veľmi dobre si uvedomujem, v akej fáze je. Myslím si, že spolu nesieme veľkú záťaž. Ja som tu už poriadne dlhý čas. Určite rozumiem tomu, že chce trochu zabrzdiť, venovať viac času rodine a podobným veciam.”

“Neviem, kto ho nahradí, ale on je naším lídrom. Určite na svoje miesto neurčí nikoho, kto by tú úlohu nezvládol, kto by na to nemal, kto nebude pripravený. Nájde správnych ľudí. Preto sme dosiahli úspechy, ktoré sme dosiahli. Našiel tých správnych ľudí, posadil ich na správne stoličky, na ktorých vedia zažiariť. Určite nájde ľudí, ktorí budú schopní to prevziať a pokračovať,” presvedčene pokračoval Lewis Hamilton.

Plynulo prešiel k tomu, že Formula 1 je tímový šport, a Mercedes ho presne tak vníma. “Nie je to len o jednom človeku, tento tím, on nie je len o jednej osobe. Je to súbor ľudí. Toto nestavia auto. Je to tímové snaženie. Ja ho ale budem podporovať, čokoľvek si vyberie.”

Tým možno Lewis Hamilton odpovedal na otázku, či s Totom Wolffom odíde aj on sám, resp. či Rakúšanov odchod bude mať vplyv na jeho rozhodnutie. Nico Rosberg má totižto zato, že Lewis Hamilton považuje dlhoročného šéfa tímu za garanta tohto projektu, a keby on odišiel, mohol by Hamilton začať pochybovať.

Novinárov však zaujali hlavne slová, podľa ktorých Hamilton nevie, či bude vo Formule 1 aj na budúci rok. Ako vážne máme brať tieto hlasy?

“Teraz je november. Je šialené, že Vianoce sú už tak blízko,” odpovedá Hamilton obkročmo. “Ja sa cítim skvele, som veľmi silný a mám pocit, že by som toto mohol robiť ešte veľa mesiacov.”

“Neviem teda. Spomínali ste Tota Wolffa, ako hovoril o tom, že každý človek má nejaký čas exspirácie. Veľa vecí zostáva zapísaných v mojej mysli. Chcel by som tu byť budúci rok, ale neviem to garantovať, to je isté. Veľa vecí z môjho života po F1 ma nadchýna. Čas povie viac,” dodal čoskoro už sedemnásobný majster sveta.