logo F1online.sk

Gasly prišiel v Imole o hromadu bodov: Auto bolo veľmi rýchle

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2020

Scuderia AlphaTauri predviedla v Imole vynikajúcu rýchlosť. Sobotné analýzy odhalili, že na stredne tvrdých pneumatikách je monopost AT01 dokonca rýchlejší, než tímy z čela. Po väčšinu víkendu to dokazoval najmä Pierre Gasly, no po jeho nešťastnom vypadnutí aj Daniil Kvjat.

Pre tím z Faenzy to je mrzuté. V kvalifikácii predviedli výborný výkon a brúsili si zuby na cenný výsledok. Počas nájazdu na rošt však tím odhalil problém s tlakom chladiacej kvapaliny na monoposte Pierra Gaslyho. Mechanici sa to tesne pred štartom snažili opraviť, neuspeli.

Gasly odštartoval výborne, hoci stratil jednu pozíciu na úkor Daniela Ricciarda. Aj jeho krátke, deväť kôl trvajúce účinkovanie v pretekoch ukázalo, že rýchlosť tam bola. Tím však napokon musel Francúza z pretekov stiahnuť.

„Je to ťažké. Toto boli naše domáce preteky a celý víkend išlo všetko dobre, až doteraz. Je to škoda,“ povedal Gasly. „Chlapci počas výjazdového kola odhalili pokles tlaku vody. Na rošte skúsili všetko, aby to opravili, no nanešťastie to nefungovalo a museli sme po pár kolách odstúpiť.“

AlphaTauri tak prišla možno najlepší víkend sezóny. Ako ukázal neskorší vývoj, tím mohol v Imole pozbierať hromadu bodov a dotiahnuť sa na Ferrari na šiestom mieste pohára konštruktérov. Zásluhou Daniila Kvjata síce stratu skresali, no od Scuderie ich stále delí štrnásť bodov. Sám Gasly dnes pokojne mohol ašpirovať aj na pódium.

„Mal som skvelý štart, môj reakčný čas bol naozaj dobrý. Snažil som sa dostať vedľa Lewisa, bolo to však až príliš tvrdé a musel som sa stiahnuť. Odvtedy sme držali piate miesto a auto bolo veľmi rýchle. Cítil som, že mám lepšie tempo ako Daniel predo mnou. Určite sme mohli zabojovať o najlepšiu päťku na našej domácej veľkej cene. Je to celkom kruté, no taký je motoršport,“ povedal Gasly.