logo F1online.sk

Sainz jednoducho odvádza lepšiu prácu, priznal Leclerc

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2024

Charles Leclerc sa podobne ako v prostrednej fáze minulej sezóny ocitol v tieni svojho tímového kolegu Carlosa Sainza. Ten v Austrálii a Japonsku zožal veľkú slávu. V tomto roku skončil na pódiu v každých pretekoch, ktorých sa zúčastnil, pritom po sezóne v tíme končí. Aj sám Leclerc priznáva, že v nasledujúcich týždňoch musí zabrať.

Nie je to tak, že by sa monacký pretekár mal hanbiť. Aj keď Sainzovi podľahol v kvalifikácii aj v pretekoch na posledných dvoch podujatiach, v nedeľu skončil zakaždým hneď za ním. Ich porovnanie je naďalej vyrovnané, aj keď v súčasnosti má prevahu španielsky pretekár.

Na otázku, či sa Sainz lepšie prispôsobil novému monopostu, odpovedal Leclerc absolútne otvorene. „Myslím si, že jednoducho odvádza lepšiu prácu,“ vyhlásil monacký pretekár. „Podľa mňa je ťažké porovnávať naše výkony v Bahrajne, pretože som mal problémy a okrem tejto jedinej skutočnosti to bol z mojej strany dobrý víkend.“

„V posledných dvoch pretekoch však bol silnejší. Teraz je na mne, aby som zabral, najmä v kvalifikáciách, ktoré sú obvykle mojou silnou stránkou. Mal som ťažkosti pri snahe poskladať dokopy dobré kolo,“ skonštatoval Leclerc.

„Medzi veľmi dobrým a veľmi zlým prípravným kolom je v súčasnosti tenká hranica, keď sa snažíte dostať pneumatiky do ideálneho okna. Nemám obavy, ale teraz to musím ukázať na trati a treba začať už tento víkend v piatkovej kvalifikácii,“ dodal Charles.

Otázka znie, čo dokáže Ferrari v Číne. Okruh v Šanghaji by mal Scuderii lepšie vyhovovať než Suzuka. Riziko drobenia predných pneumatík a viacero pomalých zákrut by mali hrať v prospech monopostu SF-24. So šprintovým formátom je však oveľa ľahšie urobiť chybu pri voľbe nastavenia.

„Na papieri by sme na tejto trati mali byť silnejší než v Suzuke, ale náš prístup sa nijako nemení. Myslím si, že Red Bull bude mať aj tento víkend prevahu,“ hovorí Leclerc. „My sa musíme sústrediť na seba, pretože je veľmi ľahké urobiť chybu, čo sa ukázalo aj v kvalifikácii v Suzuke.“

„Myslím si, že v pretekoch by sme mali byť bližšie, ale to sa ešte len uvidí. Je to už veľmi dávno, čo sme tu naposledy jazdili. Videl som, že trať natreli, alebo s ňou urobili niečo zvláštne, takže musíme zistiť, ako sa bude správať auto a aké tu panujú obmedzenia. Na papieri to však vyzerá, že budeme bližšie k Red Bullu,“ zopakoval Leclerc.