logo F1online.sk

Vettel sa v aute cítil lepšie, s časmi na kolo to ale nepohlo

Sebastian Vettel
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala31. 10. 2020

Pokvalifikačné a popretekové hodnotenia Sebastiana Vettela takmer vždy v nejakej podobe zahŕňajú formulku vyjadrujúcu nespokojnosť s tým, ako sa monopost SF1000 správa. Dnešný deň bol v tomto smere výnimkou. Dosiahnutý výsledok však výnimkou nebol.

Vettel dnes natiahol šnúru kvalifikácií, v ktorých nedokázal postúpiť do Q3, na deväť, keď obsadil len štrnáste miesto. O jednu pozíciu, teda za Georga Russella, ho dnes zosunuli komisári, keď mu zmazali jeho najrýchlejšie kolo. Avšak fakt, že aj toto najrýchlejšie kolo by stačilo len na trináste miesto, hovorí o tom, že niečo nie je v poriadku.

“Toto bola lepšia kvalifikácia,” hodnotil Sebastian Vettel. “Bol som spokojnejší s tým, aký mám z auta pocit. Cítil som sa o trochu pohodlnejšie, ale zdá sa, že sme sa zasekli na tejto pozícii. V porovnaní s ostatnými sa to nepostaralo o veľký rozdiel.”

“To bolo trochu prekvapivé, ale skúsil som to. Na konci som sa pokúsil z toho vyžmýkať všetko, viac som riskoval a nakoniec som bol v šikane trochu široký. Za traťové limity som stratil jednu priečku, ale myslím si, že dôležitejšie je, že sme to skúsili,” rečnil nemecký pretekár.

V nedeľu to bude zrejme stará obohraná pesnička. Vettel po štarte z chvosta štartového poľa sa zasekne vo vláčiku a pri troche šťastia zabojuje o niektoré z nižších bodovaných pozícií. Určite mu nepomôže fakt, že príležitostí na predbiehanie je v Imole veľmi málo.

Myslí si, že v nedeľu bude mať reálnu šancu vyšplhať sa vyššie? “Ak všetci pred nami odstúpia!” pousmial sa Vettel. Vzápätí zvážnel. “Bude to náročné. Sme vzadu a odtiaľ sa ťažko získavajú pozície. Predbiehanie tu nie je jednoduché. Dúfam, ze v pretekoch budeme mať dobré auto a budeme sa vedieť postarať o pneumatiky. Uvidíme.”

“Pre všetkých je to nový okruh, keď príde na informácie o tom, ako dlho pneumatiky vydržia. Myslím si, že to budú priamočiare preteky na jednu zastávku,” dodal.