logo F1online.sk

Skvelý Gasly opäť žiari, v Imole sekundoval Verstappenovi

Pierre Gasly pred Lewisom Hamiltonom
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 10. 2020

Pierre Gasly opäť raz ukázal, že sa dostal do fenomenálnej formy a s predbehnutím Alexa Albona v šampionáte to myslí vážne. Nadviazal na svoje predchádzajúce úspechy a v kvalifikácii v Imole dokonca po boku Maxa Verstappena zastúpil Holanďanovho kolegu.

Vo všetkých troch častiach dnešnej kvalifikácie sa Pierre Gasly umiestnil v prvej päťke. Alex Albon, ktorý ho vlani v Red Bulle nahradil, mal medzitým problémy. Komisári mu viackrát škrtli čas, kvôli čomu sa nakoniec triasol o postup do nasledujúcich častí.

V Q3 sa situácia zopakovala. Po prvých pokusoch sa Francúz vyšvihol na štvrté miesto so stratou len jednej desatiny na Verstappena. Nechal za sebou aj Alexa Albona, ktorého kolo bolo napokon aj tak škrtnuté, a tak spadol na chvost. V úplnom závere sa Verstappenovi podarilo nájsť ďalšie desatinky, ale štvrtú priečku už Gaslymu nikto nevzal.

Zdá sa, že tohtoročný monopost AlphaTauri Pierrovi Gaslymu svedčí. “Musím povedať, že celý deň som sa cítil dobre. Mali sme dobrý tréning, v kvalifikácii sme spravili drobné zmeny, ktoré zlepšili naše auto. V kvalifikácii sa mi podarilo niekoľko dobrých kôl, jazdil som štýlom, akým som chcel. Vyrovnal som moje životné kvalifikačné maximum. Som teda dosť spokojný.”

Vedenie Red Bullu pred pár dňami potvrdilo, že v budúcej sezóne zostane Pierre Gasly v bielo-modrom monoposte AlphaTauri. Pomáha mu pri výkonoch, že už má budúcnosť vyjasnenú a nemusí sa naďalej pokúšať presviedčať Helmuta Marka s Christianom Hornerom, aby ho opäť posadili do “áčka”?

“Musím priznať, že o tých rozhodnutiach som vedel už dávnejšie, už pred niekoľkými víkendmi. Nemám pocit, že by to malo na situáciu nejaký veľký vplyv,” komentuje Gasly, ktorý je v tíme aj celkom rád. “Musím povedať, že som veľmi spokojný s tým, ako pracujeme s inžiniermi. Každý víkend mi dávajú veľmi silné auto. Myslím si, že teraz sa nám darí z neho vyžmýkať ešte o trochu viac, keď už tento balík poznáme. Cítim sa dobre. Auto dnes fungovalo fajn, Daniil sa tiež dostal do Q3. Zatiaľ to bol dobrý víkend, dúfam, že ho zajtra aj tak uzavrieme.”

Pierrovi Gaslymu sa tento rok darilo aj v Monze a zle to nevyzerá ani v Imole. “My sme naozaj len nejakých pätnásť kilometrov od továrne. Pre chlapcov je to, samozrejme, veľmi dôležitý víkend. Dúfam, že predvedieme dobrý výkon. Áno, Taliansko nám z nejakého dôvodu vyhovuje, neviem, čím to je spôsobené. V každom prípade dúfam, že ak to bude možné, budeme stále živiť tento súboj s Ferrari.”

Sľubné vyhliadky monopostu do budúcna potvrdil Daniil Kvjat ziskom ôsmeho miesta. Rusovi sa upravený víkendový formát celkom pozdával. “Mne osobne sa to páčilo, tento koncept má podľa mňa budúcnosť. Dnes sme mali dobrý poldruhahodinový tréning, stihli sme všetku prácu, trochu dlhých jázd aj kratších. Núti nás to sa všetko naučiť o čosi rýchlejšie. Sme pod väčším tlakom, pretože si nemôžeme dovoliť žiadne problémy so spoľahlivosťou. Navyše na novom okruhu je super sa učiť nové veci, je to jedna z dôležitých zručností jazdca.”

Súvisiace články