logo F1online.sk

Formu1a.uno: Aramco mieni prevziať Aston Martin a podpísať Verstappena s Neweym

Fernando Alonso
© LAT/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár20. 3. 2024

Aston Martin by mohol zmeniť majiteľa. Taliansky portál Formu1a.uno tvrdí, že o kúpu britského tímu sa usiluje spoločnosť Aramco, ktorá sa v prípade, že bude úspešná, zameria na získanie Maxa Verstappena a Adriana Neweyho z Red Bullu.

Vnútorné trenice v Red Bulle by mohli ovplyvniť budúcnosť kľúčových postáv tohto celku, akými sú Max Verstappen a Adrian Newey. O Holanďana s Britom sa má dlhodobo usilovať hneď niekoľko tímov a ich menoslov by sa najnovšie mohol ešte rozrásť.

Ďalším do partie záujemcov by mohol byť už čoskoro Aston Martin. Objavujú sa totiž náznaky o predaji tímu zo strany Lawrenca Strolla. V takomto prípade by sa novým vlastníkom britského tímu podľa portálu Formu1a.uno zrejme stala saudskoarabská spoločnosť Aramco, ktorá je v súčasnosti jedným z kľúčových partnerov Formuly 1, a ktorá disponuje nesmiernym kapitálom.

V prípade, že by spoločnosť prevzala Aston Martin, by svoju pozornosť zamerala na hviezdne duo Red Bullu – Maxa Verstappena a Adriana Neweyho. Je však otázne, či by pretekár a inžinier boli ochotní opustiť „zlatú baňu,“ ktorou tím z Milton Keynes v súčasnosti je – a to aj napriek nezhodám, ktoré v garáži rakúskeho celku momentálne panujú.

Súvisiace články