logo F1online.sk

Wolff nechce vyvíjať na svoj tím väčší tlak: Zmenil som svoju mentalitu

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2024

Mercedes to nezvládol tretíkrát za sebou. V podstate sa dá povedať, že tretíkrát za sebou postavil horší monopost než Ferrari. Iste, vlani získal tím okolo Tota Wolffa o tri body viac ako Scuderia, ale tá postrácala oveľa viac bodov po vlastných chybách, nesprávne zvolených stratégiách a problémoch so spoľahlivosťou, ktoré nesúvisia s čistou rýchlosťou. Mercedes je tak aj v roku 2024 tam, kde bol vlani a predvlani. Wolff však nepochybuje, že jeho tím sa z toho dostane.

Všetko sa javí zvlášť povedome. Mercedes má viac otázok než odpovedí a nenachádza zisky tam, kde by podľa počítačov a simulácií mali byť. Podľa Wolffa je však v tejto chvíli najdôležitejšie nevyvíjať na tím väčší tlak, keďže podľa jeho slov rozhodne netrpí nedostatkom vôle či motivácie.

„Zmenil som svoju mentalitu,“ vyhlásil šéf Mercedesu, ktorého cituje Motorsport.com. „Nemyslím si, že dodatočný tlak na nás všetkých to zlepší. Podľa mňa máme problém s fyzikou, nie je to o nedostatku snahy, nesprávnej mentalite, motivácii alebo energii. To všetko máme a ja cítim vzrušenie v našej organizácii.“

„Keď dosahujeme ako pretekári také neuspokojivé výsledky, cítime sa skleslo, ale snažíme sa to zmeniť vďaka správnej motivácii do nového týždňa. Preto veríme, že to môžeme zvrátiť; veríme, že naša organizácia sa z toho dokáže vyhrabať. Som si stopercentne istý, že to dokážeme,“ vyhlásil Wolff odhodlane.

Rodák z Viedne hovorí, že hoci sa výkony na trati zdajú byť podobné ako v predchádzajúcich sezónach, problémy monopostu sú tentokrát celkom odlišné, pretože chápanie celkového konceptu sa za ten čas zásadne posunulo. Verí však, že všetky skúsenosti, ktoré tím získal pri liečení predchádzajúcich problémov, mu pomôžu nájsť cestu von.

„Je to iný druh dôvery, ktorú mám v túto partiu,“ vyhlásil Wolff. „V určitej fáze v podstate zaškrtávate všetky políčka pri riešení neznámych premenných. V súčasnej situácii je celkom jasné, kam to smeruje. Je to len môj pocit, ale podľa mňa to vyriešime.“

„Bude to stačiť na zdolanie Maxa a Red Bullu? Nie, nebude. Prinajmenšom by nám to však malo stačiť na boj o pódiá a umiestnenia v prednej časti štartového poľa. Som si stopercentne istý, že sa tam dostaneme,“ ubezpečil fanúšikov šéf Mercedesu.

Súvisiace články