logo F1online.sk

Russellov tréner je v karanténe, má symptómy ako pri Covide

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2020

Hrozba nákazy sa opäť raz dostala do tesnej blízkosti jedného z pilotov Formuly 1. V karanténe sa ocitol tréner Georga Russella Aleix Casanovas potom, čo sa u neho objavili symptómy, aké sprevádzajú aj ochorenie Covid-19.

Williams pre portál racefans.net vo štvrtok večer potvrdil, že jeho stredajší test bol negatívny. Keďže je však v prvých dňoch nákazy pravdepodobnosť odhalenia vírusu o niečo nižšia, v piatok sa Casanovas podrobí ďalšiemu kontrolnému testu.

Russellov tréner nechýbal na Veľkej cene Portugalska, na ktorej mal, samozrejme, negatívny test. S pretekárom Williamsu sa odo dňa pretekov už nestretol. Russell mal negatívny test v utorok pred príletom do Talianska.

“Po vykázaní miernych symptómov vo štvrtok ráno sa Georgov Russellov tréner v súlade s protokolmi FIA izoluje,” potvrdil hovorca Williamsu. “Test na Covid-19 zo stredy bol negatívny, avšak, opäť v piatok podstúpi z preventívnych dôvodov ďalší.”

“Odo dňa pretekov v Portugalsku nebol v kontakte s Georgom. George podstúpil plánovaný test na Covid-19 v utorok — aby mohol prísť do Talianska — a bol negatívny,” pokračuje hovorca. Podľa nových pravidiel, ktoré vošli do platnosti pred pretekmi v Portimau, však takýto test nestačí.

Reakciou na prípad Lanca Strolla je požiadavka FIA, aby všetci ľudia z padoku mali negatívny test, ktorý absolvovali priamo na okruhu, nie pred odletom. “V piatok bude na trati opäť otestovaný podľa štandardného testovacieho harmonogramu tímu.”

V prípade pozitívneho testu bude musieť Williams siahnuť po rezervnom jazdcovi. Tieto úlohy v aktuálnom ročníku plní Jack Aitken, ktorého sme v monoposte mohli vidieť v piatok pred VC Štajerska.