logo F1online.sk

Vettel si s Wolffom vymenil len pár SMS, no návrat nevylúčil

Sebastian Vettel na Nürburgringu
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 3. 2024

Sebastian Vettel aj po odchode patrí medzi najobľúbenejších jazdcov Formuly 1. Mnohí by ho chceli vidieť späť, čo sa po prestupe Lewisa Hamiltona teoreticky aj môže stať. Štvornásobný šampión v rozhovore z piatka odmietol vylúčiť svoj návrat.

Mercedes je z veľkej časti britským tímom. Sídli v anglickom Brackley, množstvo jeho inžinierov je priamo z Veľkej Británie a dokonca aj obaja jazdci sú rodení Angličania. Nemeckí fanúšikovia Mercedes ani nevnímajú ako “svoj”. Potenciálny príchod Sebastiana Vettela by to mohol zmeniť aspoň do doby, kým nebude pripravený Andrea Kimi Antonelli. Nie je to však jediný dôvod, prečo sa špekuluje o jeho budúcnosti.

Sebastian Vettel dostal v interview so švajčiarskym denníkom NZZ otázku, ako blízko je jeho comeback, keď sa Lewis Hamilton upísal Scuderii Ferrari. “Táto zmena ma prekvapila. So šéfom Mercedesu Totom Wolffom som nevolal, ale vymenili sme si niekoľko esemesiek,” prezradil majster sveta z rokov 2010 až 2013.

“Zatiaľ to však pre mňa nie je téma dňa,” upokojuje rodák z Heppenheimu. “Mám 36 rokov a všetok čas na svete. Nič mi neujde. Môj pohľad sa však nezmenil. Myslím si, že som sa za ten rok bez pretekania o sebe veľa naučil a dozvedel. Stáť na druhej strane malo na mňa obrovský vplyv, vynorilo sa mi množstvo nových otázok. Zatiaľ nemám žiadne aktívne plány.”

Máme to vnímať ako kategorické odmietnutie? “Nie,” zareagoval Vettel. “Aj vtedy som tvrdil, že žiadne jasné ‘nie’ v tomto smere nepríde, pretože verím, že všetko je proces.”

“Možno sa dostanem do bodu, keď si poviem: Áno, chcel by som sa vrátiť. Keď si všetko usporiadam a začne mi to zrazu opäť dávať zmysel. V tejto chvíli sa mi však veľmi dobre darí bez Formuly 1. Moje nie teda nie je definitívne, ale nemám ani definitívne áno,” znie verdikt bývalého jazdca Red Bullu, Ferrari či Aston Martinu.

Nemec dostal na konci rozhovoru otázku, čo má v pláne, keď sa s reportérmi rozlúči. “Teraz ma čaká lekárska prehliadka. Ak si chcete ponechať svoju pretekársku licenciu, je pre vás povinná.” Nemec sa so svetom motoršportu nelúči.

Totovi Wolffovi medzitým horí mobil, na ktorom mu vraj vyskakuje aj množstvo neznámych čísel, ktoré sa informujú o možnosti stať sa hlavným jazdcom strieborných šípov. Predpokladá sa, že jedným zo záujemcov je aj Fernando Alonso.

Nemecký reportér Christian Nimmervoll Vettelove a Alonsove možnosti zhodnotil nasledovne: “Nemyslím si, že Vettel bude v roku 2025 jazdiť za Mercedes, no domnievam sa, že už Totovi Wolffovi naznačil, že by mal o sedačku záujem.”

“Mám zato, že Toto Wolff by sa rozhodol pre Alonsa, keby si mal vybrať medzi nimi dvoma. Sezóna 2025 príde pre Andreu Antonelliho príliš skoro, videli sme to vo štvrtkovom šprinte Formuly 2,” doplnil.

Súvisiace články