logo F1online.sk

V F1 chcem pôsobiť do osemdesiatky, prehlásil Wolff

Toto Wolff
© Sulay Kelly/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2024

Toto Wolff je šéfom Mercedesu už dlhých jedenásť rokov a hodlá ním byť ešte oveľa dlhšie. Pokiaľ sa naplnia Rakúšanove slová, „lodivodom“ tímu z Brackley a Brixworthu zostane ešte ďalšie tri dekády.

Novinári sa jednotlivých jazdcov neustále pýtajú na ich budúcnosť. Oveľa menej často však dostávajú otázky tohto typu šéfovia tímov. Výnimkou sa stal pre tentokrát Toto Wolff, ktorý prezradil, do kedy mieni zotrvať vo vedúcej pozícii historicky najúspešnejšieho nemeckého celku.

„Život je plný prekvapení,“ uvádza sa v publikácii F1 Racing Confidential, ktorej časť je venovaná aj Totovi Wolffovi. „V minulosti som si ani len nepredstavoval, že budem súčasťou Mercedesu a budem stáť pri úspechoch tohto tímu,“ poznamenal rodák z Viedne.

„V súčasnosti mám 52. Zdá sa to byť pomerne dosť, ale hodlám zotrvať v Mercedese ďalších 30 rokov. Verím, že keď budem ako 80-ročný odovzdávať štafetu svojmu nástupcovi, budem si môcť povedať: ´Bolo to celkom fajn. Som so sebou spokojný, keďže som splnil očakávania od svojho života.“

Wolff vo vyššie zmienenej publikácii nenačrtol iba svoju budúcnosť, ale rovnako tak sa vrátil do minulosti. Konkrétne si zaspomínal na svoje začiatky v tíme, a to, ako musel u predstavenstva lobovať za viac finančných prostriedkov.

„Williams má rovnaký rozpočet ako vy a očakávajú, že skončia v TOP 6. Vy sa však s takým istým rozpočtom chcete stať majstrami sveta – a v tom je problém,“ zopakoval Wolff slová, ktoré adresoval svojim nadriadeným pred vyše dekádou.

„Keď som prišiel do Mercedesu, povedal som predstavenstvu, že potrebujem mať rovnaký rozpočet ako naši hlavní konkurenti Ferrari a Red Bull. Povedal som im: ´Neviem vám zaručiť, že vďaka tomu vyhráme majstrovský titul, ale garantujem vám, že ak nám peniaze nedáte, nevyhráme ho určite.´ To bol moment zlomu. Predstavenstvo sa ma následne už iba spýtalo, koľko peňazí potrebujem,“ dodal Wolff.

Súvisiace články