logo F1online.sk

Spolupráca s Audi sa začína rozbiehať, avizuje Bottas

Valtteri Bottas
© XPB/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 2. 2024

Audi nepochybne patrí k najväčším ťahákom sezóny 2026. Vyzerá to, že štartový rošt je momentálne „zabetónovaný“ na desať tímov a keďže Nemcom sa podarilo dohodnúť na kúpe tímu Sauber, mali otvorenú cestu do Formuly 1. Aj keď sa v posledných mesiacoch objavili špekulácie, ktoré spochybnili záväzok Audi, podľa Valtteriho Bottasa sa bude zintenzívňovať účasť automobilky na každodennom chode tímu.

Alfa Romeo ako titulárny partner Sauberu je fuč a posledné komerčné prekážky postupne odchádzajú z cesty. Samozrejme, Audi stavia vlastný motor až pre rok 2026, čo znamená, že v rokoch 2024 a 2025 bude Sauber pokračovať s Ferrari. Zopár prekážok preto ešte stojí v ceste, ale rozhodne vraj neznamenajú, že Nemci si to rozmysleli so vstupom do Formuly 1.

„Sú to len špekulácie. Podľa mojich informácií a podľa toho, čo som počul, sú naďalej plne oddaní projektu vo Formule 1,“ povedal pilot Sauberu Valtteri Bottas. „Teraz ešte o niečo viac, keď odišla Alfa Romeo. Myslím si, že spolupráca sa začne pomerne skoro, vedel by som si to predstaviť, pretože Audi chce byť konkurencieschopné už v prvom roku.“

„Máme tu Sauber a budú musieť spolupracovať. Stále však hovoríme o veciach, ktoré prebiehajú v zákulisí. Ako jazdec nie vždy viete o takýchto stretnutiach, ale teraz sa to začína rozbiehať,“ dodal Bottas.

Sauber však nie je celkom späť, keďže tím potrebuje každé euro a ochotne sa dohodol na spolupráci so spoločnosťou Stake. Práve jej meno tím oficiálne ponesie v sezóne 2024. „S novým vzhľadom nášho auta a ďalšími novinkami je to takmer ako nový začiatok,” priznal Bottas.

„Je to skoro ako nový tím. Je to nový začiatok a nová vzrušujúca príležitosť. Po minuloročných výkonoch chceme cieliť skôr na tímy ako Alpine. Nechceme bojovať vzadu. Potrebujeme sa pohybovať v tej lepšej polovici štartového poľa,“ dodal Bottas.