logo F1online.sk

Cítim, že si zaslúžim auto schopné bojovať o víťazstvá a pódiá, odkázal Albon

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2024

Alex Albon je rozhodne meno, o ktoré bude na tohtoročnom prestupovom trhu záujem. Niekoľko zaujímavých miest je pre rok 2025 neobsadených a po skvelej minulej sezóne sa meno pilota Williamsu skloňuje na pravidelnej báze. Jeho samého tento záujem teší a hovorí, že chce bojovať vpredu.

V zime zaznela zo značne renomovaného zdroja informácia, že Alex Albon by rád predčasne ukončil spoluprácu s Williamsom a na rok 2025 sa vydal inam. Hovorilo sa, že poškuľuje po voľných miestach vo Ferrari či Red Bulle, ale ako sa nakoniec ukázalo, k dispozícii budú sedačky v Red Bulle a Mercedese.

Asi neprekvapí, že vzhľadom na nedávne zemetrasenie na jazdeckom trhu sa novinári na newyorskom predstavení nového monopostu FW46 spytovali aj na budúcnosť britsko-thajského pretekára, ktorý je vďačným objektom špekulácií. „Je pravda, že na prestupovom trhu sa to roztočilo oveľa skôr ako obvykle a ľudia už majú stavebné základy na svojich miestach,“ povedal Albon.

Na otázku, aký je to pocit, keď je skloňovaný v prestupových špekuláciách, odpovedal: „Skvelý. Istým spôsobom vám to buduje sebadôveru, keď viete, že sa o vás hovorí. Na konci dňa si však robíte len svoju prácu.“

Nevedeli sme sa pritom ubrániť dojmu, že Alex sa pri svojej komunikácii vyhradzuje voči svojej budúcnosti vo Williamse. Napriek tomu, že má platný kontrakt na túto a nasledujúcu sezónu, odmietol potvrdiť, že ho naplní. „Mám pocit, že som veľmi blízko k svojmu vrcholu. To je dôvod, prečo hovorím o svojom veku,“ povedal Albon.

„Vždy je čo zlepšovať, ale vo všeobecnosti si myslím, že s mojimi skúsenosťami a so všetkým ostatným mám celkovo pocit, že si zaslúžim auto, ktoré ma dostane na pódiové priečky a do boja o víťazstvá. Len celkom úprimne hovorím o tom, ako to vidím zo svojho pohľadu. Viac ako čokoľvek iné si prajem, aby tým tímom bol Williams. Vkladám doň všetku svoju prácu a všetko svoje úsilie. Pri pohľade na jazdecký trh je mi jasné, že na roky 2025 a 2026 majú tímy veľký záujem o pilotov,“ skonštatoval Albon.

Súvisiace články