logo F1online.sk

ESPN: Albon chce odstúpiť od zmluvy s Williamsom

Alex Albon
© Twitter/Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2024

Portál ESPN prišiel so šokujúcou informáciou: Alex Albon, ktorý má platnú zmluvu s Williamsom do konca sezóny 2025, hodlá opustiť tím z Grove už po skončení nadchádzajúceho ročníka. Britsko-thajský pretekár si chce údajne polepšiť a prestúpiť do jedného z top celkov štartového poľa.  

Pokiaľ by Alex Albon po roku 2023 nedisponoval platnou zmluvou, bol by žiadaným artiklom na trhu s jazdcami. Problém tkvie v tom, že pilot jazdiaci pod thajskou vlajkou kontrakt uzavretý má, a to nielen pre nasledujúcu sezónu, ale aj pre ročník 2025.

To sa však môže už čoskoro zmeniť. ESPN tvrdí, že Albon v priebehu minulého roka odmietol hneď dvoch lukratívnych záujemcov o jeho služby, a to pochopiteľne preto, že bol zmluvne viazaný s Williamsom.

Keďže však dvadsaťsedemročný pretekár z Williamsu vraj prestúpiť chce, navyše ešte pred rokom 2026, pohráva sa s myšlienkou, že po uplynutí nadchádzajúcej sezóny vypovie zmluvu.

„Albon chce údajne odstúpiť od súčasnej zmluvy s Williamsom, na základe ktorej je s tímom zmluvne viazaný do roku 2025,“ uvádza ESPN.

„ESPN vie na základe zdrojov o dvoch tímoch, ktoré sa v minulom roku pokúšali Albona vykúpiť so zmluvy s cieľom, aby pre nich jazdil. Niekoľko z nich Albona aj naďalej monitoruje.“

Súvisiace články