logo F1online.sk

Kto bude v roku 2025 pretekať po boku Verstappena? Jordan je za návrat Albona

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár7. 1. 2024

Dni Sergia Péreza v Milton Keynes sú, zdá sa, zrátané. Mexičanovi kontrakt s Red Bullom vyprší po roku 2024 a je nepravdepodobné, že následne obdrží nový. Kým Rakúšania nahradia 33-ročného Severoameričana? Špekuluje sa najmä o Landovi Norrisovi a Danielovi Ricciardovi. Byť však Eddie Jordan na mieste Red Bullu, uvažoval by o úplne inom pretekárovi –  konkrétne o Alexovi Albonovi.

Albon už v Red Bulle v minulosti pôsobil, a to v rokoch 2019-2020. Na angažmán u „malinovkárov“ však nespomína v najlepšom. Celok z Milton Keynes sa totiž rozhodol thajsko-britského pretekára po poldruha roku zbaviť a vymeniť ho paradoxne za Sergia Péreza.

Teraz je Albon zaraďovaný do širšieho zoznamu kandidátov, ktorí by mohli Mexičana v Red Bulle nahradiť. Vedenie „červených býkov“ by síce najradšej zlanárilo Landa Norrisa, no podľa Eddieho Jordana je najlepšou možnou voľbou práve pilot Williamsu.

„Pre Albona mám naozaj veľkú slabosť,“ nechal sa počuť rodák z Dublina v podcaste Formula For Success. „Nazdávam sa, že v niektorých situáciách by sa mohol Red Bullu nesmierne hodiť. Rád by som ho videl pretekať po boku Maxa (Verstappena), myslím si, že by mohol svojimi výkonmi skutočne prekvapiť.“

Napriek tomu, že Ír Albona ospevuje, do svojho vysnívaného tímu by 27-ročného pretekára neobsadil. Ak by dnes ešte jestvoval Jordan Grand Prix, prvou voľbou tohto tímu by bol bezpochyby Charles Leclerc a Lando Norris.

„Som veľkým fanúšikom Charlesa Leclerca, a preto by som ho zrejme obsadil do tímu,“ prezradil Eddie Jordan. „Taktiež by bolo veľmi ťažké prehliadnuť Lewisa (Hamiltona). Čas a pribúdajúce roky však nehrajú v jeho prospech.“

„Uvažoval by som preto ďalej. Do tímu by som po Lewisovi neobsadil ani Alonsa. Angažoval by som Leclerca a Landa (Norrisa). To by bol môj vysnívaný tím,“ nechal sa počuť Jordan.

Súvisiace články