logo F1online.sk

Vo Ferrari vládne opatrnosť, kvalifikačné tempo však vyzerá sľubne

Sebastian Vettel pred Charlesom Leclercom
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2020

Scuderia Ferrari priviezla do Portugalska ďalšie zo série vylepšení. Skúšali sa nové aerodynamické súčasti, upravený difúzor i experimentálna podlaha pre rok 2021. Piloti tímu zajazdili v oboch tréningoch celkom pekné výsledky, obaja sú však vo svojich vyjadreniach veľmi opatrní.

V prvom tréningu štvrté (Leclerc) a jedenáste (Vettel), v druhom štvrté (Leclerc) a šieste (Vettel) miesto. To nie je úplne najhorší štart do víkendu pre predbežne šiesty tím Pohára konštruktérov. Okrem týchto výsledkov však piatok priniesol aj viaceré „ale“ a „keby“ a tie v Scuderii nezabudli spomenúť.

„Ťažko povedať. Nie každý dokázal zajazdiť rýchle kolo, keďže sme dnes videli, že potrebujete väčšie množstvo jázd. Niektorí mali problémy dostať sa do rytmu, tiež sa skúšali nové pneumatiky. Skutočný obraz teda uvidíme zajtra, ale myslím, že je to celkom okej,“ povedal po piatku Sebastian Vettel.

„Trať je klzká hlavne kvôli novému povrchu, ale tiež je veľmi hladká. Ale je to pekný okruh, som tu vôbec prvýkrát v kariére. Len to dokazuje, že máme dosť vzrušujúcich okruhov, stačí vybrať tie správne.“

Rýchlejším z dvojice bol dnes opäť Charles Leclerc. On, ani jeho kolega sa však nevyhli niekoľkým hodinám na klzkom asfalte okruhu Algarve. Monačan však dnešné výsledky považuje za sľubné.

„Áno, dnes to vyzerá celkom dobre, počkajme si a uvidíme. Zatiaľ sme nemali veľa jázd s väčším množstvom paliva, len na testovacích pneumatikách. Práve toto bola naša slabina v predchádzajúcich pretekoch. Ale kvalifikačné tempo vyzerá celkom sľubne,“ vyhlásil po piatku Charles Leclerc.

„Trať je extrémne klzká, zadok auta úplne lieta. Okruh je však fantastický, chce to pár kôl, aby ste sa dostali do tempa, pretože niektoré apexy nie je úplne vidieť. Akonáhle sa však dostanete do rytmu, je to veľmi dobré.“

„Neviem presne povedať, ako na tom celkovo sme, ale vyzerá to sľubne. Auto sa riadi trochu ťažko, ale zdá sa, že to platí pre všetkých v padoku,“ dodal Leclerc.