logo F1online.sk

Nechceme čakať do roku 2026, Red Bull hodláme poraziť skôr, dušuje sa Wolff

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 12. 2023

Posledné dva ročníky sa niesli v plnej réžii Red Bullu, ktorý svojich súperov k ničomu vážnejšiemu nepustil a zrejme tak skoro ani nepustí. Náskok rakúskej stajne sa totiž namiesto toho, aby sa postupne znižoval, neustále zväčšuje. Toto Wolff však verí, že nie je všetkým dňom koniec a celok z Milton Keynes môže okúsiť porážku ešte pred zmenou pravidiel v roku 2026. Rodák z Viedne deklaruje, že sa ju „malinovkárom“ pokúsi uštedriť minimálne taký Mercedes.

Rovnaké pravidlá ako v uplynulom ročníku budú vo Formule 1 platiť aj v nadchádzajúcich dvoch sezónach, čo naprieč fanúšikovskými tábormi vyvoláva značné obavy. Red Bull totiž disponuje obrovskou výkonnostnou výhodou, ktorá sa navyše neustále zväčšuje.

Priaznivci za televíznymi obrazovkami však chcú vidieť v boji o titul poriadnu zápletku a nie neohrozenú dominanciu jedného pilota, ako tomu bolo vlani. Podľa Tota Wolffa preto hrozí, že v prípade, že bude Max Verstappen štartovému poľu kraľovať takým spôsobom ako v roku 2023 aj naďalej, uvidíme exodus fanúšikov.

„Čísla sledovanosti sú momentálne veľmi silné,“ povedal Wolff pre vybrané médiá. „Rastieme na sociálnych sieťach a sme svedkami toho, že preteky bývajú nabité a vypredané. Pokiaľ ale dianie na trati nebude dostatočne pútavé, začneme prichádzať o fanúšikov.“

Rakúšan ale hovorí, že Red Bull za úspech obviňovať a trestať nemožno. Naopak, je psou povinnosťou ostatných tímov, aby sa naň dotiahli a urobili tak šport opäť zaujímavým.

„Kto odvádza najlepšiu prácu, vyhráva. A ak niekto odvádza oveľa lepšiu prácu ako ostatní, tak potom zvíťazí 21-krát a nemôžete s tým jednoducho nič urobiť. My (Mercedes), Ferrari a všetky ostatné tímy musíme odviesť lepšiu prácu, aby sme mohli konkurovať Red Bullu. Ak sa nám nepodarí pozmeniť rozloženie síl, tak budú potom ľudia poznať výsledok už pred pretekmi.“

„Aj my sme dominovali, a to s Lewisom pred mnohými rokmi. Ak chcete dominanciu zastaviť, tak musíte proste odviesť lepšiu prácu. Ja osobne nechcem čakať do roku 2026,“ dodal Wolff.

Súvisiace články