logo F1online.sk

Gasly o možnom prestupe do Renaultu: Neviem

Pierre Gasly
© AlphaTauri Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2020

„Silly season“ sa nám v posledných dňoch a týždňoch rozbehla tak intenzívne, že niektoré špekulácie pôsobia dojmom science fiction. Napríklad spojenie Williamsu a Sergia Péreza alebo Pierra Gaslyho a Renaultu. Ak by sa jeden z týchto prestupov napokon zrealizoval, znamenalo by to ďalšie potvrdenie skutočnosti, že podpísaná zmluva nemusí vo Formule 1 nič znamenať.

Gasly by podľa niektorých mohol v Renaulte nahradiť Estebana Ocona (pripomíname, že ten má kontrakt aj na sezónu 2021) a stať sa tímovým kolegom Fernanda Alonsa. Navyše sa začalo špekulovať aj o tom, že Gaslyho vzťahy s Red Bullom nie sú práve vrúcne. Stajňa z Milton Keynes má pritom otvorené možnosti, okrem Maxa Verstappena sú zvyšné tri miesta v Red Bulle a AlphaTauri stále nepotvrdené. S Pérezom, Hülkenbergom či Cunodom ako alternatívami sú možnosti určite otvorené.

Francúz však pred novinármi v Portugalsku odmietol, že by on sám s kýmkoľvek rokoval. Jeho budúcnosť je plne v rukách Red Bullu, teda tým pádom v rukách Helmuta Marka.

„Helmut Marko a Dietrich Mateschitz manažujú pilotov Red Bullu. Neviem, či existujú nejaké možnosti aj mimo juniorského programu,“ vyhlásil Gasly. „Do takýchto diskusií nie som nijak zapojený, takže to neviem komentovať.“

„Bolo tu niekoľko špekulácií, ale tieto rozhodnutia nezávisia odo mňa. Red Bull rozhodne ako to s ich jazdcami bude, treba sa spýtať ich,“ dodal Gasly.

Jeho tímový kolega Daniil Kvjat naopak čelí úplne odlišnej situácii. Ruský pretekár tuší, že na rozdiel od Gaslyho, o jeho služby taký záujem nie je. Ak by teda AlphaTauri musel opustiť, pravdepodobne by nasledoval cestu Romaina Grosjeana a Kevina Magnussena, ktorí Formulu 1 po sezóne opustia.

„Zostáva nám šesť pretekov do konca. Jediné, čo môžem urobiť, je odovzdať zo seba to najlepšie. Som si vedomý toho, že nie je k dispozícii mnoho sedačiek,“ povedal Kvjat.

Súvisiace články