logo F1online.skF1online.sk

AMuS: Nový šéf Audi podporuje projekt F1

Audi, ilustračné
© Twitter/Audi
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2023

Príde Formula 1 o svoju najnovšiu akvizíciu? Keď automobilka Audi vymenovala v septembri nové predstavenstvo, objavili sa v nemeckých médiách špekulácie, že tento sen Nemcov a F1 by sa mohol rýchlo skončiť. Zlovestné ticho okolo Audi tomu napovedalo, ale podľa nemeckého magazínu Auto Motor und Sport nie sú akékoľvek obavy namieste.

Výmena stráží v predstavenstve nemeckej automobilky vyvolala určité pochybnosti. Veľkí podporovatelia vstupu Audi do Formuly 1 sú preč a na ich miesto nastúpil napríklad aj nový generálny riaditeľ Gernot Döllner, ktorý nie je považovaný za veľkého fanúšika motoristického športu. Napriek tomu sa však podľa Manager Magazin a Auto Motor und Sport nesťahujú nad projektom mračná.

Posledné stretnutie vedenia automobilky sa malo podľa menovaných zdrojov zaoberať hlavne problémami pri produkcii áut. V úplnom závere však vraj prebehla aj krátka diskusia o projekte vo Formule 1. „Nie je prekvapením, že na konferencii padla aj otázka ohľadne súčasného stavu tímu F1. Údajne na ňu odpovedal hlavný vývojár Oliver Hoffmann osobne. Inžinier vysvetlil, prečo je Formula 1 pre Audi taká hodnotná. Ukončenie projektu nebolo po skončení jeho prezentácie na stole,“ píše Auto Motor und Sport.

„Šéf skupiny Döllner explicitne nepodporil stanoviská, ktoré zazneli na konferencii, ale podľa informácií Auto Motor und Sport aj on podporuje tento projekt. Práve uplynula stodňová lehota, počas ktorej bol podľa pravidiel Audi povinný dodržiavať mlčanlivosť na verejnosti. Dá sa preto očakávať, že samotný Döllner sa k tejto téme čoskoro verejne vyjadrí,“ uvádza Auto Motor und Sport.

Niečo také by sme rozhodne uvítali, pretože nás zaujíma nielen stanovisko vedenia Audi k tomuto projektu, ale tiež postup prác. „Vďaka zelenej od najvyšších predstaviteľov by sa teraz mali skončiť špekulácie o možných scenároch odchodu, ktorý by v tejto chvíli nedával príliš zmysel. Došlo by tým k prílišnému poškodeniu dobrého mena skupiny a počiatočná investícia by sa stala zbytočnou,“ uviedol Auto Motor und Sport.

Súvisiace články

Diskusia