logo F1online.skF1online.sk

Kubica prekvapil, v DTM sa dostal na pódium

Robert Kubica po treťom mieste v DTM
© ART Grand Prix
Ladislav Király
Ladislav Király19. 10. 2020

Robert Kubica bol dlhé roky len na smiech. Toto tvrdenie síce vyznie tvrdo a urážlivo, čo si vzhľadom k svojmu zdravotnému stavu rozhodne nezaslúži, no mnohí „fanúšikovia“ mu dávali zabrať a akosi zabudli na to, že kedysi patril medzi vynikajúcich pretekárov.

V minulom roku sme ho mali aj vo Formule 1 a vôbec nestačil na nováčika Georga Russella, čo jeho situácii nepomohlo. Následne odišiel do DTM a ani tam to nebolo ideálne, veď po pätnástich pretekoch mal na svojom konte len jeden jediný bod. Ale potom to prišlo: pódium v Zolderi.

Kubica sa do druhých pretekov kvalifikoval ako desiaty a vďaka chaosu, ktorý pred ním vznikol, veľmi rýchlo poskočil na šiestu priečku. Potom sa rozhodol predĺžiť svoj prvý stint, vďaka čomu preskočil aj Mika Rockenfellera s Jamiem Greenom. No a keď následne predstihol Ferdinanda Habsburga, dostal sa na tretiu priečku.

Zdolali ho len dvaja najlepší muži a hlavní kandidáti na titul René Rast a Nico Müller, čo je pre Poliaka obrovský úspech. V skutočnosti ide o jeho prvé pódium od VC Belgicka 2010, kde sa mu to podarilo ešte s tímom Renault F1.

ART Grand Prix

„Áno, rozhodne to bolo nečakané,“ priznal Kubica po pretekoch. „Myslím si, že dnes sa nám podarilo využiť ponúknuté príležitosti. Pochopiteľne, že sa to nepodarilo len vďaka našej vlastnej sile, ale aj vďaka tomu, čo sa na trati udialo, no v kľúčových okamihoch sme ukázali celkom dobré tempo.“

„V sobotu sme vypadli kvôli technickým problémom a naši chlapci dostali skvelú odmenu za následnú tvrdú prácu. Už fakt dlho som nebol na pódiu. Tretie miesto nie je víťazstvo, ale reálne… toto sme nemohli očakávať. Berieme to.“

Ročník ako taký celkovo nie je ideálny. „Mali sme problém dostávať sa do top 10, a to z rôznych príčin. V poslednej dobe sme podávali lepšie výkony, ale neboli sme konzistentní. Mali sme aj technické problémy, ako teraz v sobotu, prípadne na Nürburgringu. Okrem toho pár chýb, pár operatívnych nedorozumení.“

„Ale úprimne vám poviem, vôbec som sa na to takto nepozeral. Vždy som vstával s tým, aby som vyťažil maximum, aké máme k dispozícii. V DTM sme už videli, že je to tak trochu ako húsenková dráha,“ dodal Robert Kubica.

Súvisiace články

Diskusia