logo F1online.sk

Keď do toho dáte srdiečko. Charles Leclerc takto vyškolil Sergia Péreza

Predbiehací manéver Charlesa Leclerca na Sergia Péreza
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 11. 2023

Aj keď Ferrari mohlo v Las Vegas vyhrať, v pretekovom tempe sa Red Bull predsa len ukázal silnejší – teda, minimálne ten Maxa Verstappena určite áno. Na tvrdých pneumatikách šliapala RB19 veľmi dobre, ale Leclerc sa napriek nešťastne načasovanému safety caru a neskoršej chybe nevzdal. Jeho manéver na Sergia Péreza v poslednom kole si určite pozriete viac ako raz.

Pérez mal o päť kôl čerstvejšie gumy a v poslednom kole mu pomáhal aj Max Verstappen, ktorý spomalil a ponúkol tímovému kolegovi zákryt. Holanďan bol asi o dve sekundy vpredu, Leclerc s DRS sedem desatín za Pérezom. Mexický pretekár si zrejme myslel, že pilot Ferrari je ďaleko a netrúfne si to tam „poslať“. Nuž, to by možno urobil Checo, ale určite nie Charles, ktorý to skúsil a dokonalo nachytal súpera na hruškách.

Vzhľadom na okolnosti a skutočnosť, že išlo o posledné kolo, bude toto možno aj manéver sezóny, čo dokonalo podčiarkuje fakt, že Ferrari si takto z Las Vegas odnieslo o tri body viac. Momentálne má Scuderia stratu na druhý Mercedes len štyri body – áno, bol to nesmierne dôležitý okamih pre celé Ferrari.

Súvisiace články