logo F1online.sk

Toto Wolff zakázal svojim zamestnancom navštevovať kasína v Las Vegas

Toto Wolff
© Sebastian Kawka/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 11. 2023

Čaká nás najblyšťavejší a najžiarivejší víkend sezóny? Nuž, v amerických filmoch vyzerá Las Vegas, akoby ho postavili zo žiaroviek. Svetlá, kasína a luxus, to je Mesto hriechu. Jeden muž v padoku však podobným „zábavkám“ nie je naklonený. Toto Wolff sa v Nevade zahrá na „starostlivého otca“ a dal jasne najavo, že blackjack či ruleta sa žiadneho zo zamestnancov Mercedesu netýkajú.

Kedysi bola Formula 1 jednou veľkou párty. Dnes je tento šport veľmi profesionálny a ovládajú ho nadnárodné korporácie. Časy, keď si títo muži užívali každý deň, pretože mohol byť ich posledný, sú dávno preč. Všetko je veľmi sústredené a profesionálne a tak by to malo zostať aj v meste, ktoré priam žiari neresťami.

„Myslím si, že všetci sa tešia na víkend v Las Vegas,“ prehlásil Wolff, ktorého cituje portál Motorsport.com. „Preteky v tomto meste sú porovnateľné s výstupom na Everest. Klobúk dolu pred Liberty Media, že sa im podarilo zorganizovať toto podujatie. Asi nie som z Formuly 1 jediný, kto v Las Vegas ešte nebol. Ľahko sa tu stratíte.“

Veľká tlačenica a veľká zábava. Prvému sa asi nikto tento víkend nevyhne, druhému sa vraj určite vyhnú minimálne všetci zamestnanci Mercedesu. „Neviem si predstaviť, ako sa dostaneme z hotela na okruh a potom zas späť. Som si však istý, že niečo vymyslíme. Už sa neviem dočkať štartu pretekov,“ hovorí Wolff.

„Ako som povedal, nikdy som v Las Vegas nebol, ale vyvinieme maximálne úsilie, aby sa každý v tomto tíme držal čo najďalej od kasína. Ja sa hazardu nevenujem a nestávkujem, takže sa uistím, že všetci ostatní sa mu takisto vyhnú!“ povedal Rakúšan až výhražným tónom.

Nuž, Toto bude dúfať, že žiadnych stávok na neistotu sa nedopustia ani jeho inžinieri pri nastavení monopostu. V Brazílii to Mercedes celé doplietol a tento tím rozhodne nechce zažiť dva mizerné víkendy po sebe. „Pripravili sme sa čo najlepšie s obmedzeným množstvom informácií, ktoré máme k dispozícii. Sú tu však niektoré jedinečné charakteristiky, ktoré môžeme predvídať,“ povedal Wolff, ktorého cituje Sky.

„Harmonogram je v porovnaní s inými pretekmi posunutý. Budeme jazdiť v noci, kedy sa teplota okolia a trate bude pravdepodobne pohybovať na úrovni jednociferných hodnôt. Navyše, samotné usporiadanie trate je nezvyčajné s množstvom pomalých zákrut, ale dlhými rovinkami. Bude to pre nás všetkých veľká výzva a tešíme sa, že ju môžeme prijať,“ dodal Wolff.