logo F1online.sk

Verstappen odkazuje Mercedesu: Blížime sa

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2020

Bola to veru poriadna kvalifikačná mela. Chvíľu v nej ťahal za dlhší koniec povrazu Max Verstappen a zdalo sa, že Holanďan by mohol pretrhnúť kvalifikačnú dominanciu Mercedesu. No nestalo sa, Holanďan tretiu pole position v kariére nevybojoval, hoci k nej nemal ďaleko.

Ešte po prvých pokusoch v Q3 bol na prvom mieste. Výsledky prvých dvoch častí kvalifikácie i voľného tréningu naznačovali, že Red Bullu by to na Nürburgringu mohlo klapnúť. Sobotný triumf si však napokon predsa len ukoristil Mercedes, ktorý zajtra zaujme miesta v prvom rade.

„Bola to zaujímavá kvalifikácia,“ povedal Verstappen po sobote. „Po zrušení včerajška to bol dnes pre všetkých rušný deň. Celkovo to bola solídna kvalifikácia. V tejto zime sa auto nedotáča a dochádza k droleniu pneumatík, to ma napokon stálo lepší čas.“

„Myslím si však, že sa blížime k Mercedesu, čo je podľa mňa veľmi pozitívne. Hoci som trochu sklamaný, čakal som viac, ale je to tak ako to je. Celkovo môžem byť spokojný,“ povedal Max.

Red Bull túto sezónu nezabalil a horúčkovito vyvíja. Ako sme sa naučili v posledných rokoch, „červené býky“ dokážu v priebehu ročníka zabrať a auto posunúť o kus ďalej. To sa podpísalo aj pod dnešný výsledok.

„Motor musí zostať rovnaký, no priniesli sme nejaké vylepšenia a auto pracuje o trochu lepšie. Samozrejme, s jedným voľným tréningom toho ešte musíme mnoho zanalyzovať a zoptimalizovať, keďže dnes sa dostavila nedotáčavosť,“ povedal Verstappen.

„Určite je to však dobrý krok vpred, sme na správnej ceste a verím, že budeme pokračovať a naďalej sa zlepšovať.“

Pred zajtrajšími pretekmi je tak všetko otvorené. Zdá sa, že šance Red Bullu vôbec nie sú malé a aspoň Max by šampiónov vyzvať mohol.  „Verím v to. Zdá sa, že zajtra by malo byť ešte chladnejšie, takže z pohľadu pneumatík to bude o to zaujímavejšie,“ uzavrel Holanďan.