logo F1online.sk

Vettel oponuje Leclercovi: Nie je to veľký rozdiel

Sebastian Vettel
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2020

Ferrari ukázalo na Nürburgringu zlepšenú formu. To sa však už tradične preukázalo len na jednom z áut. Charles Leclerc opäť zaujal, kým jeho tímový kolega Sebastian Vettel pokračuje v trápení. Pre domáceho matadora to je veľmi náročná jeseň.

Aspoňže má vo vrecku nový kontrakt a už sa nemusí obávať o budúcnosť. Vo Ferrari však čelí náročnej situácii. Tím ho zrejme nechce podrobne zoznamovať s novinkami, Seb navyše prišiel o piatkové jazdy a možnosť dôkladne auto nastaviť. V treťom tréningu však predviedol pekný výkon a svoje Ferrari posadil na piate miesto. V popoludňajšej kvalifikácii sa mu však nepodarilo dostať do Q3 a zajtra odštartuje jedenásty.

„Bolo to veľmi podobné,“ porovnal formu auta v treťom tréningu a v kvalifikácii Vettel. „Pre mňa to bolo veľmi podobné, dosť som sa trápil v prvom sektore. Nedostal som z auta maximálny grip. Okrem toho to bolo celkom dobré. Ani druhý pokus v Q2 podľa mňa nebol zlý. Myslím, že sa z toho nedalo dostať oveľa viac.“

Ferrari prinieslo do Nemecka pomerne veľký upgrade týkajúci sa viacerých oblastí SF1000. Najvýraznejšími zmenami sú nové deflektory a nový difúzor. Scuderia však nemala veľa času vyskúšať ich funkčnosť. Minimálne z pohľadu na výkonnosť Leclerca sa zdá, že zabrali. Monačan s náskokom dvoch desatín zdolal Daniela Ricciarda na Renaulte, náskok na rýchlejší z McLarenov je dokonca štyri desatiny. Charles sa po kvalifikácii potešil, že zmeny zafungovali, naproti tomu Vettel veľký rozdiel nespozoroval.

„Vylepšenia som mal k dispozícii až poobede,“ povedal Vettel prekvapivo, pričom neobjasnil, prečo ich dostal až v kvalifikácii. Je možné, že Ferrari v tréningu robilo priame porovnanie nového a starého balíka. Podľa reportéra Teda Kravitza mali v kvalifikácii obe Ferrari úplne identické (teda vylepšené) monoposty.

„Ťažko povedať, no nie je to veľký rozdiel, čo sme vlastne aj očakávali,“ vyhlásil Vettel. „Uvidíme zajtra, máme možnosť voľby pneumatík, snáď sa to obráti v náš prospech.“