logo F1online.sk

Ešte o jedenástej som sedel na káve v Kolíne, hovorí Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala10. 10. 2020

Nico Hülkenberg má za sebou ďalší hektický deň; krátko pred tretím tréningom nemal ešte ani poňatia o tom, že dnes bude musieť naskočiť do monopostu F1. Nemecký pretekár hovorí, že sobota na Nürburgringu bola ešte šialenejšia ako piatok pred VC Veľkej Británie.

Tentoraz musel Hulk zaskočiť za Lanca Strolla, ktorý sa podľa Racing Pointu “necítil stopercentne dobre”. Okamžite mu teda zavolal šéf tímu Otmar Szafnauer, aby čím skôr prišiel na Nürburgring.

“Toto bolo ešte šialenejšie ako naposledy,” vyhlásil Nico Hülkenberg v rozhovore pre Sky Sports F1. “Bol som v Kolíne, čo je odtiaľto zhruba hodina jazdy. Aj tak som sem mal popoludní prísť a zajtra absolvovať pár mediálnych povinností pre RTL.”

“O jedenástej som sedel s kamarátom na káve, keď mi Otmar zavolal a hovorí: ‘Hülkenberg, ponáhľaj sa, potrebujeme ťa tu.’ Nastúpil som do auta, prišiel sem a zvyšok už poznáte. V zlomku sekundy som sa otočil o 180 stupňov,” opísal udalosti, ktoré predchádzali dnešnej kvalifikácii, rodák z Emmerichu.

Nico Hülkenberg bol pre Racing Point prirodzenou voľbou, aj keď na okruhu sa zdržiaval aj rezervný jazdec Mercedesu Stoffel Vandoorne. Hulk síce na rozdiel od neho ešte nemal negatívny test na koronavírus, ale zato mal veľmi cenné skúsenosti s monopostom a procedúrami zo Silverstonu.

Bez akéhokoľvek tréningu bolo náročné sa opäť spoznať s monopostom. Okrem diametrálne odlišných podmienok sa musel vyrovnať aj s inými zmenami. “Mal som úplne iné pocity ako v Silverstone. Samozrejme, toto je úplne iný okruh.”

“Auto bolo dosť nervózne a pár technických vecí bolo úplne iných. Pilot má potom úplne iné pocity. Musím sa trochu adaptovať a dostať sa do toho. Stihnúť to za štyri kolá nie je ľahké. A hoci som skončil na poslednom mieste, celkovo som pomerne spokojný s kolami, ktoré sme doteraz odjazdili,” pokračoval Hülkenberg. “Spravíme, čo sa bude dať. Teraz mám už skúsenosti z tých štyroch kôl, takže zajtra pôjdeme pretekať a uvidíme, ako to dopadne.”

Zaujímavosťou je, že Hulk musel nakoniec nasadiť prilbu s farbami Renaultu a prelepenými logami sponzorov. Tú ružovú z Veľkej Británie totižto len pred pár dňami daroval svojmu manažérovi.