logo F1online.sk

Potvrdené! Strolla nahradí v kokpite Racing Pointu Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala10. 10. 2020

V treťom tréningu sa tímy horlivo pripravovali na kvalifikáciu, no zároveň museli stihnúť aj nejaké pretekové simulácie. Veľmi ťažkú úlohu mal v tomto smere Racing Point, keďže Lance Stroll neodjazdil ani jedno kolo; Kanaďan sa necítil dobre. Tím musel urýchlene zaňho nájsť náhradu.

V úvode tretieho tréningu Racing Point na twittri zvestoval nepríjemnú správu: “Lance sa dnes ráno necítil stopercentne dobre a nezúčastní sa tretieho tréningu. Po tréningu bude jeho stav prehodnotený, či je schopný jazdiť. V tom momente aj tím potvrdí svoje plány pre kvalifikáciu.”

Podľa prvotných informácií Racing Point okamžite kontaktoval Nica Hülkenberga, ktorý sa počas tretieho tréningu pochválil fotkou na Instagrame. Bolo na nej jeho Porsche zaparkované na Nürburgringu. To spustilo lavínu zákulisných záberov od rôznych zdrojov, na jednej z nich už Nico v kombinéze Racing Pointu horúčkovito pripravoval v garáži tímu.

Asi hodinu pred začiatkom kvalifikácie napokon prišlo oficiálne potvrdenie aj zo strany tímu. Hulk naskočí do rozbehnutého vlaku a bez ďalšej prípravy vstúpi priamo do kvalifikácie na Veľkú cenu Eifelu.

https://pbs.twimg.com/media/Ej9i5zEXgAEd9L8?format=jpg&name=large