logo F1online.sk

Hamilton s Bottasom musia na Nürburgringu “žiť ako mnísi”

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2020

Zamestnanci Mercedesu musia byť tento víkend v pohotovosti. Špeciálny režim majú naordinovaný hlavne Lewis Hamilton s Valtterim Bottasom. Mercedes ich chce ochrániť pred koronavírusom, ktorý sa objavil u niektorých členov tímu.

Po pozitívnom teste jedného zo zamestnancov zo štvrtka sa muselo v piatok do izolácie pobrať ďalších päť ľudí, z ktorých jeden mal pozitívny test. Ľahko sa mohlo stať, že sa s nakazenými stretli aj piloti, čo by ich vystavilo riziku, že do pretekov nebudú môcť nastúpiť.

Podľa Tota Wolffa musel Mercedes prijať prísne opatrenia, aby riziko znížil na minimum. Nahradiť mechanikov či inžinierov nie je až taký problém, čo Mercedes potvrdil povolaním šiestich náhradníkov z továrne, no nahradiť pilota je už o niečom inom.

“Každá strata dôležitého človeka v garáži ovplyvní preteky, ale myslím si, že teraz to máme pod kontrolou,” povedal reportérom Toto Wolff. “Piloti sú z celej skupiny, z celého tímu obmedzení najviac.”

Následne to šéf Mercedesu priblížil: “Pre nich to určite nie je veľmi príjemná situácia, pretože musia žiť takmer ako mnísi, a to aj dodržujú. Sú doma, nechodia na večere, nestretávajú sa so žiadnymi ľuďmi. V rámci tímu robíme brífingy cez Zoom alebo Microsoft Teams. Nesedia v miestnosti s inžiniermi.”

“Sedia vo svojich vlastných miestnostiach a my sa čo najviac vyhýbame osobnému kontaktu s nimi. Je to vlastne len o tom, aby oni naskočili do auta, odjazdili to a držali si od ostatných odstup,” dodáva Wolff.

Strieborné šípy si veľmi dobre uvedomujú, čo by mohlo spôsobiť vynechanie jednej či nebodaj dvoch veľkých cien. “Pre nich je to trochu nešťastné, že musia žiť takto oddelene, ale myslíme si, že rozhodnutia, ktoré sme prijali, ich dobre ochránia.”