logo F1online.sk

Ferrari priviezlo nové diely, verí v ďalšie zlepšenie

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2020

Krok za krokom smerom k pódiám. Taký je plán Scuderie Ferrari na zvyšok aktuálnej sezóny. Ďalší pokrok chce talianska stajňa spraviť už na Nürburgringu, ale Charles Leclerc upozorňuje, že zatiaľ nepôjde o nič prelomové.

Drobné vylepšenia prinieslo Ferrari už v Rusku, nuž a novinky v oblasti podlahy či deflektorov uvidíme aj v piatkových tréningoch. Či sa osvedčia, nevedno, ale Charles Leclerc je presvedčený o tom, že Scuderia už vie, ako postupovať.

“Dopriali sme si o čosi viac času na to, aby sme analyzovali, čo bolo na aute naozaj zlé. Pochopili sme to,” prehlásil Charles Leclerc v Eifeli. “Teraz prichádzame s drobnými riešeniami, preteky po pretekoch.”

“V Rusku to malo za následok drobnú zmenu a dúfam, že ďalšiu uvidíme už tu,” pokračoval mladý Monačan upozorňujúc: “Máme tu pár nových dielov, ale nečakajme zázraky. Budeme potrebovať čas, ale vydali sme sa správnym smerom.”

Veľká cena Eifelu bude špecifická hlavne svojím chladným a sychravým počasím, ktoré môže zmeniť pomer síl v štartovom poli. Ferrari je známe tým, že mu vyhovujú, naopak, vyššie teploty, ale za takýchto podmienok sa môže stať čokoľvek.

“Neviem, aký bude mať na nás vplyv počasie, ale určite sa v takýchto pretekoch objaví viac šancí,” dodáva Leclerc. “Vždy sme sa v chladnom počasí trápili, ale ešte nikdy sme nepretekali až pri takýchto nízkych teplotách.”

Súvisiace články