logo F1online.sk

Hamilton priznáva, že pozitívny prípad vyvoláva v Mercedese obavy

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Od pozitívneho testu Sergia Péreza sme na ďalšieho nakazeného člena tímu čakali do Veľkej ceny Eifelu. Tentoraz COVID-19 zasiahol priamo Mercedes, tím Lewisa Hamiltona, ktorý sa pokúša zaknihovať siedmy majstrovský titul, a ktorého nenechali novinky úplne chladným.

Najväčším súperom Lewisa Hamiltona v boji o titul zrejme nie je Valtteri Bottas či Max Verstappen, ale COVID-19. Pozitívny test by totižto mohol úradujúceho šampióna v závislosti od načasovania vyradiť aj na dva súťažné víkendy, ako sa to stalo Sergiovi Pérezovi.

“Prirodzene, že sú to smutné správy pre chlapcov, ktorí tak tvrdo pracujú,” povedal Lewis Hamilton na tlačovke. “Máme za sebou voľný týždeň a chlapci si dávajú záležať na tom, aby boli v bezpečí a cez víkend tu, takže určite to vyvoláva obavy.”

“Samozrejme, že pre všetkých je dôležité, aby im bolo pripomínané, že táto vec ešte nezmizla, stále je tu. Stále musíme postupovať podľa protokolov, nosiť rúška, umývať si ruky a dodržiavať odstupy,” pripomenul britský pretekár.

Mercedes neupresnil, na akej pozícii pracoval člen tímu, ktorý mal pozitívny test, no Hamilton nemá veľké obavy, že by to spôsobilo vážne problémy v tíme. “Neviem povedať, ako to ovplyvní tento víkend.”

“V tíme máme plno skvelých ľudí, nie je to iba o jednom človeku. Pokúsime sa ho tento víkend naplniť hrdosťou. Bude treba len vykonať prácu iného typu, veľa práce, aby sme zabezpečili, že budeme pokračovať bez rozrušenia,” dodal.

Valtteri Bottas, ktorého nádeje na titul sú už síce veľmi malé, ale stále nie nulové, je rád, že cez víkend bude môcť pretekať a pokúsiť sa stiahnuť stratu na Lewisa Hamiltona. S pozitívnym testom by sezónu mohol už teraz zabaliť.

“Ako pilot je to posledná vec, ktorú by ste chceli. Znamenalo by to, že vynecháte aspoň jedny preteky, možno viac. Už sme taký prípad zažili,” pripomenul Pérezovu absenciu Valtteri Bottas. “Snažíme sa byť čo najopatrnejší, no niekedy je to aj vecou náhody, keďže je to dosť nákazlivé. Všetci sa snažíme, aby sme to nechytili.”

“Je to nešťastné, že to dostal jeden z členov tímu, ale tímu verím, že to zvládne, bude postupovať podľa protokolu a spraví všetko preto, aby sa to skončilo pri tom jednom prípade. Majú moju plnú dôveru,” uviedol 31-ročný Fín.