logo F1online.sk

Vo Williamse chcú vyťažiť z náročných podmienok

Williams, ilustračné
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Pri pohľade na predpoveď počasia v okolí mestečka Eifel to nevyzerá tak, že by sa tam tento víkend mala uskutočniť veľká cena Formuly 1. Teploty budú veľmi nízke a bude aj pršať. To sú však presne podmienky, ktoré by George Russell a Nicholas Latifi chceli využiť vo svoj prospech.

Williams je na chvoste Pohára konštruktérov, keď zatiaľ ako jediný tím nedokázal bodovať. Russell si na to trúfa tento víkend, zlé počasie totižto zvykne dostať do popredia kvality pilotov a rýchlosť monopostov ide do úzadia.

“Určite je to príležitosť,” povedal vo štvrtok na tlačovke George Russell. “Potrebujeme takéto podujatia, aby sme to trochu oživili. Tímy, ktoré všetko zvládnu správne, budú odmenené.”

“Poznáme našu rýchlosť, keď je všetko stabilné. Tento víkend preto budeme musieť zapracovať dvakrát tak tvrdo, aby sme sa pokúsili zarobiť na týchto zvláštnych podmienkach. Nebude to ale jednoduché,” komentuje rodák z King’s Lynn, odkiaľ pochádza aj Martin Brundle.

Nicholas Latifi pochybuje, že by sa podmienky na trati v priebehu víkendu zlepšovali, ale aj keby bolo sucho, tak by určite nezahodil flintu do žita. “Ak budeme mať suchý víkend — čo tak nevyzerá, keď sa pozrieme na to, aké máme teraz vonku podmienky — tak by nám trať mohla vyhovovať viac ako v Soči. Papierovo by mala byť pre nás o trochu lepšia.”

“Posledných pár pretekov sme kládli dôraz na to, aby sme boli v nedeľu o čosi konkurencieschopnejší. V sobotu sme totižto stále mali dobrý potenciál. To bude dôležité — či sa nám v nedeľu podarí niečo predviesť. Dúfam, že sa tak stane po silnej kvalifikácii,” pokračoval Kanaďan. “Celkom sa teším, ale ako som povedal, pravdepodobne budú tento víkend premenlivé podmienky. Dúfame, že to využijeme, pretože nepochybujem o tom, že pri meniacom sa počasí to vieme zvládnuť o čosi lepšie.”