logo F1online.skF1online.sk

Podarilo sa nám trafiť nastavenie, odľahlo Verstappenovi

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2023

Max Verstappen má za sebou ďalší dobrý deň. Singapurské trápenie je dávno zabudnutá história a hladká plavba holandského pretekára pokračuje. Ani katarská kvalifikácia v náročných podmienkach nepriniesla zakopnutie čoskoro trojnásobného šampióna, ktorý sa teší z ďalšej pole position.

Maxovi a Red Bullu opäť nemáme čo vytknúť. Aj keď Verstappen urobil chybu v záverečnom pokuse v Q3, prvé merané kolo mu pohodlne stačilo na zisk pole position s náskokom vyše štyroch desatín na Georgea Russella. Max a Red Bull teda v Katare zatiaľ nezastavil ani vietor, piesok, výkyvy teplôt, traťové limity či jediný voľný tréning na voľbu nastavenia monopostu.

„Asfalt neposkytuje toľko priľnavosti, takže sa musíte kolo za kolom posúvať. Myslím si však, že sme boli v celkom dobrom okne a pekne sme sa zlepšovali s každou jazdou,“ povedal po skončení kvalifikácie Verstappen.

„Z auta som mal v prvom pokuse v Q3 dobrý pocit, ale aj keď to bolo dobré kolo, stále to bolo balansovanie so znalosťou priľnavosti na trati v danom momente. Dosť vám to sťaží život, ale, samozrejme, že som spokojný s výkonom aj s celým dňom,“ dodal Verstappen.

Piatková kvalifikácia určila poradie na štarte nedeľných pretekov, ale paradoxne to môže byť sobota, ktorá sa stane významným dňom v tohtoročnej sezóne. Už v katarskom šprinte si môže Max Verstappen definitívne zaistiť svoj tretí titul. Holandský pretekár však dal vo štvrtok jasne najavo, že chce hlavne ovládnuť nedeľné preteky, čím podčiarkuje, že boj o titul je preňho rozhodnutý.

„Auto vyzerá po západe slnka dobre,“ hovorí Verstappen. „V sobotu nás čaká ďalšia kvalifikácia. Mala by byť o niečo odlišná a takisto by malo byť trochu teplejšie. Neviem, čo to prinesie.“

„V každom prípade však máme za sebou dobrý štart. Auta sa už nesmieme po zvyšok víkendu dotknúť, čo nám podľa mňa pomôže. Počas šprintových víkendov je vždy náročné trafiť nastavenie do kvalifikácie, ale myslím si, že tentoraz sa nám z toho podarilo dostať to najlepšie,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia