logo F1online.sk

Magnussen: Sú to naozaj kvalitní piloti

Kevin Magnussen
© Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2020

Pre sezónu 2021 ešte nemáme oficiálne potvrdené obsadenie osmičky sedačiek, rovná polovica z nich je úzko prepojená na tím Ferrari. Je možné, že v tímoch Haas a Alfa Romeo, príde ku kompletnej výmene jazdeckej zostavy. Jedným z ohrozených je tak i Kevin Magnussen.

Ten je na tom celkovo lepšie, než jeho tímový kolega Romain Grosjean. Svojho francúzskeho soka dokáže Magnussen porážať a vo všeobecnosti je viac favorizovaným mužom. No ani on si nemôže byť ničím istý.

„Radšej by som bol v úplne pohodovej situácii s podpísaným kontraktom,“ povedal Magnussen pre dánsky Ekstra Bladet. „Povedať hocičo iné by bolo čudné. Túto prácu však už robím dlho a beriem to tak, ako to je.“

„Viem, že v pozadí sa toho deje mnoho a je tu aj určitý tlak, no dnes sa už na svoje úlohy viem lepšie koncentrovať. Dokázal som zlepšiť svoju prácu pod tlakom a užívam si to.“

„V minulosti tomu bolo inak. Vtedy mali na moje výkony takéto veci veľký vplyv, no v tom som sa už dokázal zlepšiť. Pri pohľade na mená, ktoré sú k dispozícii je jasné, že pretekársky trh je skutočne veľmi silný. Sú to naozaj kvalitní piloti“ povedal pretekár Haasu.

Zoznam potenciálnych kandidátov na Dánovu sedačku je verejne známy a diskutuje sa o ňom už dlhé týždne. Nedávno do nich navyše pribudol veleskúsený Sergio Pérez s celou svojou podporou. Aj Kevin si to veľmi dobre uvedomuje.

„Máme tu Péreza, Hülkenberga a potom samozrejme juniorov Ferrari ako Schumacher, Švarcman a Ilott. Podobne ako Alfa Romeo, aj my máme určité napojenie na Ferrari. To je celkom početná skupina potenciálnych kandidátov,“ hovorí Magnussen.

Dánsky pretekár však zároveň dodáva, že tím tiež potrebuje lídra. Poukazuje na fakt, že Haas môže zvoliť jazdeckú zostavu systémom skúsený jazdec – nováčik. Aj preto nemožno Kevina zo zoznamu kandidátov vyškrtnúť. Okrem Checa či Hulka môže americký tím zvoliť aj Magnussena, ktorý pomery v tíme pozná veľmi dobre.

„Jazdec dáva tímu smer. Ak auto nie je tam, kde má byť, musí ho nasmerovať správne. Na to potrebujete mať schopnosť lídra. Tím samozrejme má svojho šéfa či majiteľa, no aj pilot má vodcovskú rolu. Je dôležité, aby ste boli niekým, komu ľudia veria, kto ich motivuje a pre koho chcú pracovať,“ dodal.

Súvisiace články