logo F1online.sk

Sainz starší vyvrátil synove slová. Carlos je vraj s Audi v kontakte

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 9. 2023

Carlos Sainz je po dobu niekoľkých mesiacov spájaný s prestupom do Audi. Hoci samotný pretekár tieto správy vehementne popiera, pričom už viackrát utrúsil, že s nemeckou automobilkou ani len nie je v kontakte, Španielov otec Sainz starší tvrdí niečo úplne iné a hovorí, že jeho synátor s tímom, ktorý vstúpi do Formuly 1 v roku 2026, minimálne komunikuje.

Napriek tomu, že sa Carlos Sainz dušuje, že hodlá zotrvať vo Ferrari stoj čo stoj, prestup do jedného z top celkov, ktorým sa Audi v priebehu niekoľkých rokov možno stane, by vcelku aj dával zmysel. Pýtate sa, prečo?

Po prvé, aj keď v takej Monze nechalo vedenie Ferrari jazdcom rozviazané ruky a nikoho z dvojice Leclerc-Sainz neuprednostnilo, je považované za všeobecnú známosť, že Scuderia väčšmi – a to aj smerom do budúcnosti – stavia na Monačanovi.

Po druhé, hoci je Ferrari pojem, slávne časy sú už dávno preč a tím z Maranella sa do bojov o víťazstvá zapája iba sporadicky, čo by v prípade Audi platiť nemuselo. Po tretie, Audi, respektíve dnes ešte Alfe Romeo, šéfuje Andreas Seidl, s ktorým Sainz úzko spolupracoval počas pobytu v McLarene a s ktorým si je Španiel veľmi blízky.

Otázne je, či by vyššie uvedené menovatele dokázali Sainza primäť opustiť Ferrari, keďže nateraz sa táto možnosť javí byť pomerne nepravdepodobnou. Jedno je však isté, pokiaľ otec 29-ročného pretekára hovorí pravdu, tak nás Carlos vo svojich nedávnych vyjadreniach minimálne ťahal za nos. Komunikáciu s Audi totiž opakovanie popieral, zatiaľ čo víťaz šampionátu rely z rokov 1990 a 1992 tvrdí niečo úplne iné.

„Carlos je s Audi v kontakte, ale k ničomu konkrétnemu sa ešte nedospelo,“ prezradil Carlos Sainz senior pre PlanetF1.com. „Čo sa týka nás, stále máme čas počkať [zrejme s podpisom novej zmluvy s Ferrari, pozn. red.] a uvidíme, ako sa situácia vyvinie.“

„Andreas [Seidl] a Carlos sa veľmi dobre poznajú,“ povedal 60-ročný Španiel. „Spolupracovali spolu a dosiahli výnimočné výsledky, pričom sa nazdávam, že Seidl je jedným z Carlosových obdivovateľov pre jeho rýchlosť a schopnosť poskytnúť technikom presné a správne informácie o fungovaní auta.“

„Vo všeobecnosti je pre F1 výbornou správou, že sa Audi rozhodlo vstúpiť do súťaže. Jazdci, ktorým sa naskytne možnosť pretekať za Audi, dostanú skvelú príležitosť,“ zakončil svoj monológ Sainz starší.