logo F1online.sk

Ferrari môže byť spokojné. Pochválili ho dokonca aj talianske médiá (Ohlasy médií)

Pódium VC Talianska 2023, Ferrari
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2023

Scuderii Ferrari sa síce v nedeľu nepodarilo vyhrať, ale aj tak môže byť s priebehom víkendu v Monze spokojná. Dočkala sa totiž pochvaly aj od najprísnejších a najmenej ľútostných kritikov zo všetkých: od talianskych médií.

Po Veľkej cene Holandska majster sveta z roku 1996 Damon Hill upozorňoval Scuderiu, že za taký slabý výkon ju talianske médiá “zožerú zaživa”. Netrpezlivo sme preto čakali, čo sa stane na domácich pretekoch v Monze. Našťastie sa žiadne upaľovanie na hranici nekonalo. Posúďte sami z tohto výberu reakcií zahraničných médií, ktorý zostavil motorsport-magazin.com.

Corriere dello Sport (Taliansko): Max Verstappen získal desiate víťazstvo za sebou a upevnil si svoju pozíciu na čele jazdeckého šampionátu. Monza však priniesla pozitívny výsledok aj pre Ferrari, ako sa to na domácich pretekoch očakávalo.

Gazzetta dello Sport (Taliansko): Verstappen vyčkáva a potom útočí. Sainz dovolil Ferrari snívať.

Tuttosport (Taliansko): Na pretekoch v Monze ukázal Sainz svoje bojové umenie a niekoľko kôl si dokázal držať od tela Maxa Verstappena aj Sergia Péreza.

Twitter/Scuderia Ferrari

Krönen Zeitung (Rakúsko): Ferrari mohlo štrnásť kôl snívať. Potom prišiel Max Verstappen.

Der Kurier (Rakúsko): Max Verstappen ukázal svoju triedu na Veľkej cene Talianska v Monze. Jazdil s prehľadom, zostal trpezlivý, v správnych momentoch sa stiahol a keď mal zaútočiť, zaútočil.

Blick (Švajčiarsko): Všetky sny fanúšikov Ferrari sa v Kráľovskom parku v Monze rozplynuli najneskôr v 15. kole z 51. Čoskoro tretíkrát korunovaný šampión F1 Max Verstappen bol opäť neúprosným zaklínačom pneumatík.

Tages-Anzeiger (Švajčiarsko): Syn bývalého jazdca Josa Verstappena musel v nedeľu prijať len jednu drobnú prehru: Za jazdca dňa bol zvolený niekto iný. Carlos Sainz, bojovník dňa, bol ocenený 31,5 percentami hlasov fanúšikov, čím ďaleko predbehol Verstappena (13,3). Aspoň v tomto hodnotení je možné Holanďana poraziť.

Getty Images/RB Content Pool

L’Equipe (Francúzsko): Do histórie sa zapisuje ešte väčšími písmenami. Zo sezóny 2023 je neohrozená dominancia Maxa Verstappena a jeho Red Bullu.

Marca (Španielsko): Pod tlakom zo strany Red Bullu a Leclerca sa Sainz vyšvihol na pódium, ktoré má cenu zlata.

AS (Španielsko): Sainz možno nezdvihol nad hlavu víťaznú trofej, ale získal pre seba Ferrari.

Mundo Deportivo (Španielsko): Verstappen vyhral v obývačke Ferrari. Sainz s ťažkosťami dorazil do cieľa na treťom mieste po nepochopiteľnom súboji s Leclercom. Tifosi už snívali. Mysleli si, že v túto nedeľu by nemožné mohlo byť o niečo menej nemožné.

Martin Trenkler

The Sun (Veľká Británia): VER-NOMENÁLNE! Max Verstappen na Veľkej cene Talianska prelomil rekord desiatym víťazstvom v rade.

Daily Mail (Veľká Británia): Debata o tom, kto je najlepším jazdcom všetkých čias, ešte nie je uzavretá. Momentálne je však Verstappen najlepší na svete.

The Guardian (Veľká Británia): Max Verstappen sa víťazstvom na VC Talianska zapísal do histórie. Rekordným desiatym víťazstvom v rade pilot Red Bullu dosiahol úspech, aký nezískal žiaden pilot od začiatku šampionátu v roku 1950.

Getty Images/RB Content Pool