logo F1online.sk

Wolffovi robí starosti Albon. Víťazstvo by doprial Scuderii

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2023

Na pole position bude tentoraz stáť Carlos Sainz. Max Verstappen je na druhom mieste v “sendviči” jazdcov Ferrari, no i napriek tomu je pre Tota Wolffa favoritom víkendu v Monze. Scuderii vraj bude držať palce, hoci tento súboj bude z jeho pohľadu len druhoradý. Pre Mercedes bude dôležitejšie niečo iné.

Toto Wolff sa po kvalifikácii nechal počuť, že je “dosť zaujímavé”, aká je Scuderia v Monze rýchla, keď len pred týždňom v Zandvoorte sa výrazne trápila a “nebola veľmi konkurencieschopná”. Nevedno, na čo presne tým šéf Mercedesu narážal, ale o to v konečnom dôsledku ani nejde. Rozhodne nedeľa.

“Budeme si musieť počkať na to, či dokážu túto rýchlosť premeniť aj na pretekovú,” zamyslel sa Toto Wolff. “Pre mňa je Verstappen naďalej pretekovým favoritom, pretože jeho auto je veľmi dobré, on je zas bezchybný.”

Boj o prvú priečku by bol pre efjednotku “dobrý” a porážka Red Bullu z pohľadu neutrálneho diváka skvelou správou. “Pre Formulu 1 by bolo fajn, keby mu poriadne dali zabrať a keby sme videli víťazstvo Ferrari v Monze. Ak to nemôžeme byť my, tak nech je to Ferrari,” vyhlásil viedenský rodák, ktorému by sa istotne ťažšie gratulovalo k víťazstvu Fernandovi Alonsovi na Aston Martine.

Mercedes čaká úplne iná nedeľa s len veľmi malou šancou na víťazstvo. Prioritou bude trochu netradične Alex Albon na Williamse. “Vieme, ako ťažko sa na tomto okruhu predbieha, navyše s malými krídlami a zredukovaným efektom DRS.”

“Ak sa Georgeovi podarí štart, mohol by bojovať vpredu. Ak sa však pred neho dostane napríklad Albon, tak budeme mať pred sebou komplikovanejšie popoludnie,” hovorí Wolff. Na túto predpoveď určite nepotreboval vešteckú guľu. “Naše auto má na takúto rýchlu trať skrátka príliš veľký odpor. Pozrite sa na maximálky, nás nájdete na chvoste prakticky všade. Môžete mať veľký odpor, nebyť rýchly na rovinkách a aj tak zajazdiť dobré kolo, ale celkovo si myslím, že máme na Monzu priveľký odpor.”

Spolumajiteľ Mercedesu napokon doložil: “V prvom rade je vynikajúce, že Ferrari predviedlo takú šou. Bolo skvelé vidieť emócie všetkých tifosi. V nedeľu nás čakajú dlhé, pravdepodobne jednozastávkové preteky bez veľkých strategických variácií. Uvidíme však, ako to dopadne po stránke pretekového tempa.”

Súvisiace články