logo F1online.sk

Hamilton v kvalifikácii ožil a má toskánsku pole position!

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Hoci Valtteri Bottas ovládol všetky tri tréningy, v kvalifikácii Lewis Hamilton našiel druhý dych a svojho kolegu porazil. Medzi striebornými šípmi to bolo tesné, Bottas stratil len 0,059 sekundy. Tretie miesto si vybojoval Max Verstappen, ktorý celý víkend dýchal na chrbát Mercedesu. Strata troch desatín je uspokojivá.

Všetko mohlo dopadnúť aj inak nebyť chyby Estebana Ocona za prvou zákrutou. Po šmyku sa ocitol v štrku a na trati zaviali žlté vlajky. Valtteri Bottas vyšiel na trať práve za chybujúcim Oconom, kvôli čomu musel spomaliť a svoj posledný pokus nedokončil. Po kvalifikácii uviedol, že ešte niečo mal v rukáve, no nemohol to ukázať.

Na tretej a štvrtej priečke sa usadili Red Bully, Max Verstappen mal opäť navrch v internom súboji. Podobná situácia bola aj vo Ferrari, v ktorom Charles Leclerc opäť “naložil” svojmu tímovému kolegovi, ktorému monopost zrejme vôbec nesedí. Kým Leclerc bude zajtra štartovať piaty, Sebastian Vettel až štrnásty. Nemec mal namále už v Q1 a do druhej časti kvalifikácie postúpil len z pätnásteho miesta.

Leclerca budú chcieť predbehnúť Racing Pointy za ním. Sergio Pérez získal šieste miesto, ale v nedeľu vyštartuje až spoza Lanca Strolla — za kolíziu s Kimim Räikkönenom z piatka totižto dostal trest v podobe straty jednej priečky.

Renaultom sa podarilo postúpiť do tretej časti kvalifikácie. Esteban Ocon absolvoval len jeden pokus v úplnom závere Q3, ktorý navyše pokazil, a teda pri jeho mene svieti desiate miesto a žiaden čas. Daniel Ricciardo skončil ôsmy. Renaulty rozdelil Carlos Sainz, ktorý len tesne postúpil do Q3. Jeho kolega Norris už také šťastie nemal.

Za zmienku stojí aj výkon Kimiho Räikkönena, ktorý sa na Alfe dostal pred Sebastiana Vettela. Víťaz minulotýždňovej Veľkej ceny Talianska Pierre Gasly zaváhal a vypadol už v Q1.

https://pbs.twimg.com/media/EhuHMwLX0AAQq-b?format=jpg&name=medium

Do pozornosti dávame ešte večerný EisKing KVÍZ – Ferrari špeciál, v ktorom majú pre vás Števo Eisele a Pepa Král pripravené aj nejaké tie výhry. Nalaďte sa o 19:00 na YouTube kanál Števa Eiseleho a zmerajte si sily s ďalšími fanúšikmi F1!