logo F1online.sk

Ricciardo cíti, že z tohto mohlo byť pódium

Daniel Ricciardo
© Renault
Ladislav Király
Ladislav Király14. 9. 2020

Daniel Ricciardo obsadil na Veľkej cene Toskánska štvrté miesto, ale úplne spokojný nebol. Cítil, že sa mohol dostať na pódium, ktoré by pre tím so sídlom v Enstone bolo prvým po deviatich rokoch.

Po poslednom reštarte bol Ricciardo dokonca na druhom mieste, avšak v závere ho predstihol tak Valtteri Bottas, ako aj Alexander Albon.

„Som niekde uprostred,“ začal sa Ricciardo zamýšľať pri hodnotení pretekov. „Sčasti som šťastný a naplnený, sčasti však smutný. Pravda je taká, že je to trochu ako minulotýždňová Monza. Mám pocit, že sme sa dostali na najlepšiu možnú pozíciu a spravili sme všetko, čo sme mohli. Napokon sme však na samom konci nemali všetko potrebné pre to, aby sme udržali pódium.“

Pred druhými červenými vlajkami bol Ricciardo tretí a má pocit, že tu sa to do istej miery pokazilo. Ak by neprišlo k prerušeniu, tak by si pódium podľa neho udržal.

„Nebyť tej červenej vlajky, tak mám pocit, že s mediumkami by sme to mali pod dobrou kontrolou. Takto by sme asi mali lepšiu šancu udržať tretie miesto. Ale približujeme sa a v tíme vidím spokojnosť, respektíve na druhej strane sklamanie zo štvrtého miesta. A to je fajn, pretože všetci sú hladní.“

Renault bol zatiaľ všeobecne lepší na okruhoch, ktoré si žiadajú slabší prítlak. Mugello je iné a aj tak to bolo dobré.

„Na jednej strane môžeme byť trochu smutní, že sme sa dostali tak blízko k pódiu, ale na druhej strane sme na tomto okruhu neočakávali takýto výkon a konkurencieschopnosť,“ pokračoval pretekár z Perthu.

„Žiada si to tu silný prítlak, pričom v tomto smere sme neboli veľmi silní. Okruhy ako Barcelona a podobne, toto nepatrí medzi naše silné stránky. Ukázali sme však progres, čo je povzbudzujúce. Pred ďalšími podobnými okruhmi, ktoré nás ešte čakajú, nám to dodáva optimizmus,“ dodal Daniel Ricciardo.

Súvisiace články