logo F1online.sk

Sklamaný Russell: Láme to srdce

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 9. 2020

Pilot Williamsu George Russell dnes „koketoval“ s bodovanými priečkami. Opäť raz to však nevyšlo. Škrt cez rozpočet urobilo mladému Angličanovi druhé prerušenie pretekov. Pri reštarte spadol z deviateho miesta až na posledné. Potom už márne chytal zajaca za chvost.

Pilot Williamsu bol dnes vyrovnaným súperom pilotov Ferrari, čo ho však ťažko uteší. Body boli naozaj blízko. Napriek zmarenému (v poradí už tretiemu) štartu predstihol Romaina Grosjeana a potom sa pustil do naháňačky so Sebastianom Vettelom. Robil všetko, čo mohol, no nestačilo to.

„Láme to srdce,“ hovorí Russell sklamane. „Celý tím pracoval veľmi tvrdo, dostali sme sa na skvelé deviate miesto. Všetko sme mali pod kontrolou, auto bolo skvelé a dokázal som držať tempo s Charlesom a Sebastianom za mnou, ktorí boli na rovnako starých pneumatikách. Potom prišla tá nešťastná červená vlajka, ktorá všetko zmarila.“

„Pri druhom reštarte som stratil všetky moje pozície, pretože som sa zle odpichol. Zatiaľ neviem, čo sa tam stalo. Takisto Kimi a Romain, ktorí mali kolo navyše, aby zahriali pneumatiky, obaja mali skvelý, naozaj skvelý štart.“

„Je to naozaj trpké sklamanie, pretože sme si tie body zaslúžili a mali byť naše. Mať dve červené vlajky v jedných pretekoch je naozaj až smiešne,“ hovorí Russell.

Britský mladík nechápe, prečo mal Williams také slabé štarty. Dnes absolvoval tri a ani jeden z nich mu podľa jeho slov nevyšiel. Popreteková analýza zatiaľ nič neodhalila.

„Ešte sa na to pozrieme. Hodnotí sa to tak, že pri štarte musíte dosiahnuť určité percento a mne sa zakaždým podarilo trafiť presne to percento, ktoré sme chceli a napriek tomu bol ten štart slabý. Musíme teda analyzovať, čím to bolo, či to spôsobilo menšie množstvo paliva alebo nedostatočne zahriate pneumatiky alebo niečo iné,“ vysvetľuje Russell.

„Sedel som v garáži a desať minút trénoval štarty. Mohol som za tie dve hodiny urobiť tak stovku. Zakaždým som bol v okolí dvoch až troch percent od toho, čo potrebujete. Za normálnych okolností to teda musí byť bezproblémový štart,“ hovorí sklamaný Russell.

„Musíme sa na to teda pozrieť a zistiť, čo sa pokazilo, pretože všetky tri dnešné štarty boli slabé.“

Súvisiace články