logo F1online.skF1online.sk

Podľa Péreza môžu za nezdar Red Bullu čachre v nastaveniach, Ferrari vraj bude veľké sústo

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 9. 2023

Pérez, ktorý sa v kvalifikáciách dlhodobo trápi, by mohol byť s dnešným piatym miestom relatívne spokojný – lenže nie je. Mexičan sa ponosuje na chaos, výmenu motora za staršiu pohonnú jednotku a tiež sa obáva rýchlosti Ferrari, ktoré sa vraj javí byť veľmi silné, a to nielen z hľadiska rýchlosti na jedno kolo, ale netradične aj v dlhších stintoch.

Mexičan len prednedávnom ukončil dlhokánsku sériu,  keď päťkrát za sebou nepostúpil do záverečnej časti kvalifikácie. Jeden by sa preto nazdával, že bude v sobotu po zisku piateho miesta „celý bez seba.“ Tridsaťtriročný rodák z Guadalajary však pred novinárov predstúpil – ako už býva po kvalifikácii zvykom – pomerne zachmúrený a opäť raz hľadal dôvody, prečo to zas a znova nevyšlo.

„Dnes to nebolo ideálne,“ priznal aktuálne druhý muž šampionátu. „Mali sme skvelý piatok, no dnes to bolo cele chaotické a navyše som musel nasadiť starú pohonnú jednotku. Nedokázali sme maximalizovať náš výkon, v zákrutách sme strácali čas.“

„V treťom voľnom tréningu sme zvolili úplne iné nastavenia ako ostatní, mali sme s nimi určité problémy, a tak sme ich museli [po treťom tréningu] pozmeniť. Kvalifikácia tak bola pre nás veľkou neznámou a domnievam sa, že sme v nej nedokázali maximalizovať náš výkon.“

To, že Red Bullu, respektíve Maxovi Verstappenovi, nevyšla kvalifikácia na jednotku s hviezdičkou by nebol taký problém, nebyť počas tohto víkendu silného Ferrari. Tifosi majú po dnešku dôvod na radosť a veria, že tomu tak bude aj po zajtrajších pretekoch. Pérez sa síce hotuje, že body sa rozdávajú až v nedeľu, ale ako sám priznáva, v tíme z Milton Keynes majú pred aktuálnou formou Scuderie poriadny rešpekt.

„Ferrari vyzerá byť z hľadiska pretekového tempa veľmi silné, uvidíme, čo predvedieme zajtra,“ poznamenal víťaz dovedna šiestich veľkých cien. „Z hľadiska tempa sme počas víkendu zatiaľ podávali nevyrovnané výkony, uvidíme, ako na tom bude Ferrari,“ zopakoval Pérez.  

Súvisiace články

Diskusia