logo F1online.sk

V treťom tréningu rozhodovali stotiny, Verstappen naháňal Bottasa

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

V treťom tréningu pred VC Toskánska bol najrýchlejší Valtteri Bottas, a tak spečatil svoje tréningové triple. Jeho náskok ale nebol vôbec veľký, pred druhým Maxom Verstappenom mal len 0,017-sekundovú výhodu. Tretí skončil Lewis Hamilton.

Môžeme sa tešiť, že v kvalifikácii uvidíme zaujímavejší súboj ako v posledných týždňoch? To uvidíme už o 15:00, ale priebeh tretieho tréningu naznačil, že Verstappen nebude v Mugelle len do počtu. Rýchly bol na stredne tvrdej zmesi a výborné časy dosahoval aj na mäkkej.

Najväčšími adeptmi na víťazstvo sú ale stále Bottas s Hamiltonom. Keďže v Mugelle sa bude ťažšie predbiehať ako na iných tratiach, sobota bude kľúčová. Hamilton bude potrebovať nájsť ešte nejakú desatinku k dobru.

Štvrtý skončil Lance Stroll so stratou šiestich desatín sekundy, za ním minulotýždňový víťaz Pierre Gasly a Sergio Pérez. Jubilujúce Ferrari obsadilo siedmu priečku zásluhou Charlesa Leclerca.

Veľmi sa nedarilo jeho kolegovi, ktorý je až osemnásty. Za Vettelom je teda len Norris, ktorý v piatok kolidoval a v sobotu mal iný program, a George Russell. Pilot Williamsu neodjazdil ani jedno celé kolo, keďže mal problémy s brzdami.

Aby sme uzavreli prvú desiatku: na ôsmej priečke je Alex Albon s takmer sekundovou stratou na Verstappena, nasledujú Daniil Kvjat a Romain Grosjean.

Tretí tréning len na krátko ovplyvnila žltá vlajka kvôli výletu Pierra Gaslyho v jedenástej zákrute, jeho prejazdu cez štrkovú zónu a následne aj cez trávnik.

https://pbs.twimg.com/media/Ehtctg_X0AAv9iv?format=jpg&name=medium