logo F1online.sk

Piastri sa v budúcnosti môže vyrovnať Verstappenovi, myslí si Glock

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár20. 8. 2023

Oscar Piastri, jeden z najúspešnejších juniorských jazdcov vôbec, dáva o sebe vedieť aj po príchode do Formuly 1. Austrálčan, ktorý si v prvej polovici ročníka na najvyššiu motoristickú triedu ešte len zvykal, sa v posledných týždňoch na „efjednotku“ plne etabloval a pomaly začína vystrkovať rožky. Svoje by o tom vedel povedať taký Lando Norris, tímový kolega 22-ročného pretekára, ktorému dáva rodák z Melbourne čím ďalej tým viac zabrať. Podľa Glocka však Piastri nepreverí iba kvality Brita, ale postupom času sa možno výkonnostne vyrovná samotnému Verstappenovi – samozrejme za predpokladu, že bude mať naporúdzi dostatočne konkurencieschopný monopost.

Doposiaľ väčšinou nenápadný Piastri siahal po vylepšeniach McLarenu prednedávnom hneď niekoľkokrát na pódium. Vplyvom aj smolných okolností sa mu však napokon medzi trojicu najlepších prebojovať nepodarilo.

V McLarene panuje s Piastrim, ktorý je bezpochyby najlepším nováčikom aktuálnej sezóny, nesmierna spokojnosť. Hoci sú Austrálčanove výkony uspokojivé už teraz, podľa Tima Glocka, niekdajšieho pretekára Toyoty či Marussie, to najlepšie od mladíka ešte len uvidíme.

Nemec si myslí, že pokiaľ Piastrimu zahrá do karát v patričnej miere i šťastena a naskytne sa mu v budúcnosti konkurencieschopný monopost, dokáže sa vyrovnať tým najlepším, vrátane Maxa Verstappena.

„Na nováčika, ktorý jazdil v Spa-Francorchamps po prvýkrát, bol veľmi pôsobivý,“ vyslovil sa na adresu pilota jazdiaceho s číslom 81 Timo Glock. „Má pred sebou svetlú budúcnosť, v tejto sezóne si vo všetkom počínal nesmierne dobre.“

„V kvalifikácii je na rovnakej úrovni ako Lando Norris,“ uviedol 41-ročný pretekár vo svojom pravidelnom stĺpčeku pre Sky Germany. „K všetkému pristupuje veľmi dôsledne a odvádza dobrú prácu. Vďaka svojmu talentu sa v budúcnosti nestratí a bude jedným z tých, kto možno dokáže vyvinúť tlak na Verstappena – samozrejme za predpokladu, že sa mu na to naskytne dostatok príležitostí.“

Nateraz však Verstappen hľadá vyzývateľa márne. Z doterajších dvanástich pretekov ovládol až desať a podľa Glocka sa v obdobnom duchu bude niesť aj druhá polovica  sezóny. „Verstappen bude pokračovať tam, kde skončil pred letnou prestávkou v Spa,“ utrúsil držiteľ troch pódiových umiestnení.

„Úradujúci majster sveta v súčasnosti preteká na neuveriteľne vysokej úrovni a dokazuje, že nič, ani šieste miesto na štartovom rošte, ho nemôže zastaviť. V tejto chvíli neexistuje nič, čo by mohlo Verstappena zastaviť,“ zopakoval na záver Glock.

Súvisiace články