logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Fredovi verím, ale o zmluve sme ešte nehovorili

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 8. 2023

Formula 1 sa nám odobrala na letnú dovolenku a na „úsporný režim“ prešli aj mnohé motoristické médiá. Je to však ideálna príležitosť rozčeriť vody a upútať nejakou senzačnou novinkou. Tohtoročný august nie je výnimkou a vo francúzskych médiách sa už objavili správy o novej zmluve Charlesa Leclerca s Ferrari. Posledné vyjadrenia z úst pilota a šéfa však ponúkajú celkom odlišný obraz.

Leclerc predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky s opciou na ďalšie dva. Túto informáciu priniesli v posledných dňoch francúzske médiá, ale žurnalistická elita na ne nenadviazala. Vo Ferrari zostáva ticho a posledné vyjadrenia Charlesa Leclerca a Frédérica Vasseura hovorili celkom jednoznačne, že strany ešte nezačali rokovať.

Monačan to zopakoval aj v jednom zo svojich posledných publikovaných rozhovorov, ktorý počas belgického víkendu zverejnil taliansky denník Corriere della Sera, keď na otázku novinára Danieleho Sparisciho o špekuláciách týkajúcich sa jeho rokovaní s Mercedesom odpovedal: „Znamená to, že robím svoju prácu dobre, ale tieto dohady ma nechávajú chladným, pretože viem, čo chcem. Ešte však neviem, čo Ferrari chce odo mňa,“ prehlásil Leclerc tajomne.

„V každom prípade, diskusie o novej zmluve ešte nezačali, aj keď pre mňa je všetko jasné,“ dodal.

Na otázku, čo teda chce, odpovedal stručne a jednoznačne: „Milujem Ferrari a chcem s ním zvíťaziť, to je moja priorita.“

Veľa sa hovorilo o vplyve Freda Vasseura na Leclercovu motiváciu. Niektorí prínos nového šéfa spochybňujú, iní sú z neho nadšení. Zatiaľ sa nám nezdá, že by sa Francúzovi podarilo výrazne zmeniť kultúru vo Ferrari, ale minimálne po personálnej stránke sa určite snaží posilniť svoj tím.

Podobne ako v prípade túžby zotrvať s Ferrari, Leclerc v rozhovoroch často opakuje aj slová chvály na adresu nového šéfa.

„Okrem lásky k Ferrari, ktorá tu vždy bola a stále je, veľa hovorím s Fredom, častokrát aj o našich plánoch do budúcnosti. Sme na jednej lodi a máme spoločnú víziu. Viem, čo sa chystá a verím tomuto tímu,“ prehlásil Leclerc.

„Ak niečo nie je v poriadku, na rovinu sa s Fredom porozprávame. Často sa stane, že oboch nás niečo rozčúli. Niekedy sa však rozčúlim viac, ako on považuje za vhodné. Hovorím s ním bez obalu a on so mnou takisto. Je dôležité, aby sa táto mentalita rozšírila do celého tímu, musíme byť k sebe úprimní a priznať si chyby,“ povedal Charles rozhodne.

Súvisiace články

Diskusia