logo F1online.sk

Racing Point potvrdil zotrvanie Strolla a Péreza aj pre rok 2021

Lance Stroll
© Twitter/Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala18. 5. 2020

Aj napriek tomu, že v kolotoči Formuly 1 si hľadajú miesta zvučné mená ako Sebastian Vettel a Fernando Alonso, v Racing Pointe zostávajú verní receptu, ktorý si naordinovali už minulý rok; Sergiovi Pérezovi a Lancovi Strollovi.

Potvrdenie prišlo aj napriek špekuláciám, že by Strollovci vykúpili zo zmluvy Sergia Péreza a dosadili na jeho pozíciu Sebastiana Vettela. Pre Vettela by to nemusela byť až taká neatraktívna zmena, keďže do tímu priteká množstvo kanadských peňazí a o rok sa z neho stane Aston Martin, ktorý by mohol prekvapiť. Budúci rok sa tak ale takmer isto neudeje; situácia sa zmenila a nové technické pravidlá nevojdú do platnosti skôr ako o dva roky.

“Je to šialené. Bláznivé prestupové obdobie pre rok 2021 sa už začalo, a to sme neodjazdili jediné preteky sezóny!” nestačil sa čudovať smejúci sa Otmar Szafnauer, ktorý sa zhováral s rádiom Canada Sports.

“Som trochu prekvapený, že sa nedohodli,” pokračoval už na margo Ferrari a Sebastiana Vettela, ktorého príchod svojím vyhlásením vylúčil. “Sebastian je skvelý jazdec a priateľ. Poznám ho už dlho. Zaslúži si zostať vo Formule 1.”

Ale v Racing Pointe to nebude. “Na trhu sú piloti, ktorí sú víťazmi veľkých cien či dokonca šampionátov, takže je to zaujímavá predstava, ale my uprednostníme jazdcov, ktorých máme. Ak im dáme dobrú techniku, aj oni budú mať na výhry a možno aj tituly. Naši piloti spolu dobre vychádzajú a sú viazaní zmluvou pre rok 2020 aj 2021.”

Slabším článkom v jazdeckom zložení Racing Pointu je zatiaľ Lance Stroll, no s mladíkovými konexiami si jeho odchod nevie nikto predstaviť bez ohľadu na výkony, aké podáva.

Tento rok by to vraj už malo byť z jeho strany lepšie. Podľa Szafnauera má Lance Stroll za sebou veľmi dobrú zimnú prípravu. V Barcelone sa mu darilo, čo určite spôsobil aj monopost, ktorý je považovaný za takmer vernú kópiu Mercedesu.

“Ak ste rýchli v Barcelone, budete na tom dosť dobre všade. Ak Lancovi ponúkneme dobré auto, zlepší si svoje jazdecké schopnosti a bude ešte lepší,” dodáva Szafnauer. “Zdá sa, že sme tento rok postavili kvalitný monopost, kvalifikácie budú pre nás jednoduchšie. Ak bude Lance na štartovom rošte v lepšej pozícii, bude môcť aj častejšie bojovať o prvú desiatku. Už ukázal, že keď je v prvej desiatke, zvykne mať dobré preteky. Ak ste ale ďaleko vzadu, ľahšie sa zaseknete a dostanete do problémov.”

“No nemyslím si, že by mal Lance rovnaké problémy, či už tento, alebo budúci rok, keď budeme mať prakticky rovnaké auto.”