logo F1online.skF1online.sk

V druhom tréningu pokračovala nadvláda Maxa Verstappena i skvelý deň Williamsu

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2023

Druhý tréning na Veľkú cenu Veľkej Británie nepriniesol v boji na čele žiadne prekvapenia. Dianie za Red Bullom je však nielen zaujímavé, ale priam pozoruhodné. Zo súčasného pohľadu sa zdá, že najbližším prenasledovateľom Maxa Verstappena je Ferrari (ktoré však bojovalo hlavne samé so sebou) a Williams(!); áno, čítate správne.

Nadvláda Red Bullu by v Silverstone nemala byť ohrozená. Tento tím a hlavne Max Verstappen nemajú príliš mnoho dôvodov na obavy. V kvalifikačnom aj pretekovom tempe vyzeral Holanďan opäť najrýchlejší a najrýchlejší čas zajazdil aj v druhom voľnom tréningu.

Vyzerá to teda tak, že nás v Británii čaká zaujímavý súboj, ale len od druhého, príp. tretieho, miesta nižšie. Niekoľko dobrých náznakov ukázalo Ferrari, ale zároveň malo množstvo problémov. Aj keď Sainz skončil druhý, vyzeral byť trochu zaskočený tempom Mercedesu v pretekových simuláciách. Čo je však pre Scuderiu oveľa horšie, Charles Leclerc sa v druhom tréningu na trati ani neobjavil. Tím identifikoval elektrický problém na jeho monoposte a mechanici ho nezvládli opraviť, takže Monačan prišiel o nesmierne cenný čas na trati.

Obrovským prekvapením piatkového programu v Silverstone je Williams. Alex Albon potvrdil veľmi dobrý výkon z prvého voľného tréningu a opäť obsadil tretie miesto. Jeho tímový kolega Logan Sargeant skončil piaty a ani réžii neunikli nadšené úsmevy na boxovom múre tohto tímu, ktorý na domácej pôde oslavuje svoju 800. veľkú cenu.

Naopak, nemalé otázniky vyvoláva forma Mercedesu. Tento tím mal byť v Silverstone v parádnej forme – podobne ako v Barcelone –, ale to sa zatiaľ nepotvrdilo. Aj keď Sainz pochválil pretekové tempo Lewisa Hamiltona, v tom kvalifikačnom boli obaja piloti veľmi pomalí. George Russell sa sťažoval na úroveň priľnavosti a jeho auto vraj veľmi kĺzalo. Výsledkom je až dvanáste a pätnáste miesto.

V najlepšej desiatke máme po skončení druhého tréningu až sedem tímov. Aj keď vyzerá byť Max Verstappen o hlavu pred ostatnými, súboj za ním by mohol byť nesmierne vyrovnaný.

Na záver pripomeňme, že dnes sa ešte môžete zapojiť do našej súťaže o mesačné predplatné DIGI GO. Súťažíme na našom Facebooku aj Instagrame.

Súvisiace články

Diskusia