logo F1online.sk

Leclerc viní zo sobotného trápenia len seba: Bol som stratený

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 7. 2023

Po fantastickom výkone v piatkovej kvalifikácii, pri ktorom siahal Charles Leclerc na pole position, sa v sobotu nevedel dostať do tempa. Monacký pretekár nepredviedol v kvalifikácii ani v šprinte svetoborný výkon a skončil dvanásty. Po sobote otvorene priznal, že problém nebol v aute.

Prvé varovné signály sa rozsvietili už v dopoludňajšej kvalifikácii, v ktorej Leclerc nielenže nedokázal zajazdiť nejaké hviezdne kolo, ale tiež sa stal obeťou ďalšieho nedorozumenia a po ďalšom treste za blokovanie súpera štartoval až z deviateho miesta.

Po zhasnutí červených svetiel sa však nedokázal posúvať dopredu. Najprv sa jeho útokom tvrdo a úspešne bránil Esteban Ocon, potom po prezutí na sliky mu chýbala rýchlosť. Nakoniec prešiel cieľom na dvanástom mieste a po skončení šprintu priznal, že problém bol aj medzi volantom a sedačkou.

„Nie som nespokojný s tempom Ferrari, som nespokojný s mojím vlastným tempom. Nebol som vôbec rýchly, ale teraz sú to už tretie preteky za sebou, počas ktorých som jazdil na slikoch na vlhkej trati a bol som stratený,“ povedal po sobote sklamaný Leclerc.

„Musíme pochopiť, čo robím pri jazde zle. Keď je trať úplne suchá alebo úplne mokrá, zdá sa, že mi to ide dobre, ale keď je to niečo medzi, tak som stratený. Už sú to tri preteky, kvalifikácia v Barcelone – tam som si myslel, že mám problém –, ďalej Kanada a teraz Rakúsko. Musíme to nájsť a zlepšiť v takýchto podmienkach, pretože nám to dosť kompromituje sezónu.“

„Určite skúšam a vyskúšam rôzne smery, ale zatiaľ som sa vždy ocitol na tej nesprávnej strane a ako som povedal, je na mne, aby sme sa pokúsili porozumieť, čo robím zle,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články