logo F1online.sk

Kravitz: Horner síce Albona chváli, ale ak niekto nahradí Péreza, bude to Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 6. 2023

Alex Albon predviedol počas Veľkej ceny Kanady betón ako futbalový tím pod taktovkou Josého Mourinha a zaslúžene sa teší zo zisku šiestich bodov. Za svoj obdivuhodný výkon zožal pochvalu aj od svojho bývalého zamestnávateľa Christiana Hornera, ktorý britsko-thajského pretekára vychválil priam do nebies. Nečudo, že meno 27-ročného jazdca sa tak začína skloňovať v súvislosti s nahradením Sergia Péreza. Podľa Teda Kravitza však k ničom takému nedôjde. Britský reportér sa nazdáva, že Mexičan v Milton Keynes zotrvá a v prípade, že ho bude chcieť Red Bull predsa len nahradiť, siahne po svojom rezervnom jazdcovi – a tým je Daniel Ricciardo.

„Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš,“ hovorí známe porekadlo. Albon, ktorý už v Red Bulle raz pôsobil, by však miesto po boku Maxa Verstappena určite bral – a to všetkým desiatimi.

Problém spočíva v tom, že britsko-thajský pilot už nejaký ten piatok nie je štrukturálnou súčasťou rakúskeho celku, čo je podľa Kravitza najväčšou prekážkou pri jeho opätovnom návrate do Milton Keynes.

„Alex Albon prerušil všetky svoje väzby s Red Bullom, jeho logo už nemá ani len na boku prilby,“ uviedol Kravitz v podcaste Sky Sports F1.

„Stále je síce v kontakte s Júvitjovcami, ktorí sú 51% vlastníkmi Red Bullu. Má pár sponzorov, ktorí sú spojení s touto rodinou a ich ďalšími značkami, ktoré majú v Thajsku.“

„Alex už ale nie je súčasťou Red Bullu a okrem toho, Alex Albon síce skončil v Kanade s Williamsom na siedmom mieste, no stále dvadsať sekúnd za Sergiom Pérezom, ktorý navyše absolvoval o zastávku viac a hoci má k dispozícii Red Bull, tak to nikoho, vrátane Hornera, nezaujíma.“

Kravitz sa domnieva, že ak sa Red Bull predsa len rozhodne nahradiť Péreza, tak siahne po overenom mene – a tým je Daniel Ricciardo.

„Naozaj vezmú Albona späť? Očividnou voľbou je Ricciardo, teda za predpokladu, že nie sú pripravení povýšiť Liama Lawsona, ktorý je ďalším z talentovaných pretekárov Red Bullu.“

„Nemyslím si, že Júki Cunoda alebo Nyck de Vries sú pre Red Bull úplne vhodní, čo dali Helmut Marko a Christian Horner jasne najavo, takže ak by niekto dostal šancu, bol by ním Ricciardo,“ doplnil Kravitz.

Súvisiace články