logo F1online.sk

Leclerc: Tu doma to bolí ešte viac

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2020

Ferrari sa na domácom okruhu v Monze nepredviedlo v najlepšom svetle. Nič iné sa síce ani neočakávalo, výsledok je podobný ako v Belgicku, no celú situáciu zhoršuje fakt, že sa tak deje na domácej pôde.

Charles Leclerc získal len trináste miesto a Sebastian Vettel vypadol už v prvej časti kvalifikácie, keď svoje posledné kolo nedokončil. Nemec je od čias Giancarla Baghettiho prvým pilotom Ferrari, ktorý vyštartuje v Monze z horšieho ako pätnásteho miesta. Baghettimu sa to stalo v roku 1966, keď sa umiestnil na šestnástej priečke.

A rovnako tak prvýkrát od roku 1984 nebude na domácej VC Talianska štartovať z prvej desiatky ani jedno Ferrari.

“Pred týmto víkendom sme toho čakali trochu viac,” pripustil Charles Leclerc pre Sky Sports F1. Monačan v piatok dúfal, že Ferrari zabojuje o Q3, no na druhej strane si uvedomoval, že niečo monopostu ešte chýbalo. “Vieme, že Spa a Monza sú pre nás dve pravdepodobne najhoršie trate, a zrejme ďalšia príde v neskoršej časti sezóny.”

“Je to ťažké, pretože keď zajazdíte dobré kolo a ste na trinástom mieste, tak z toho nemáte dobrý pocit. Teraz je to ale tak. Potrebujem z auta dostať maximum v tejto situácii, v ktorej sme sa ocitli, a presne o to sa snažím,” pokračoval. To ale na súperov nestačí. Bez zlepšenia monopostu sa na vyššie priečky Ferrari nedostane.

“Bolí to o to viac, že sme doma. Taká je, žiaľ, realita. Musíme zapracovať. Dúfam, že v Mugelle, ktoré je stále domovom Ferrari, to bude o trochu lepšie. Dúfam, že od nasledujúcich pretekov už začneme vidieť to svetlo na konci tunela, pretože toto boli pre nás dva ťažké víkendy, počas ktorých sme na aute skúšali rôzne veci. Zatiaľ nevidíme cestu odtiaľto, musíme mať hlavy sklonené, zostať motivovaní a lepšie časy prídu,” doplnil Leclerc.

Sebastian Vettel nemal po kvalifikácii veľmi čo hodnotiť. Mohol len lamentovať nad stratégiou ostatných tímov. Po Q1 sa sťažoval hlavne na Alfy Romeo, ktoré začali ostatných predbiehať a tým rozrušili celý tvoriaci sa vláčik.

“Nemalo vôbec žiadny zmysel sa začať predbiehať,” vyhlásil Vettel. “Máme stanovený minimálny čas (maximálny, pozn. red.), takže všetci by ho mali dodržiavať. V momente, keď sa začnete predbiehať, tak spôsobujete problémy.”

Súvisiace články