logo F1online.skF1online.sk

Antonelli ohromil geniálnym víťazstvom v daždi. Kráčal po vode, hovorí Wolff

Andrea Kimi Antonelli
© X/Prema
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2024

Toto Wolff len na chvíľu rozčeril vody vyhlásením, že Carlos Sainz má šancu na sedačku v Mercedese v roku 2025 a Kimi Antonelli možno nie je pripravený, keď taliansky klenot predviedol možno najlepší výkon jednotlivca v tejto sezóne Formuly 2. Silverstone bol nabitý udalosťami a víťazstvo pilota Premy už nemohlo byť lepšie načasované.

Nebudeme si klamať, skvelý taliansky tím, ktorý je povestný zbieraním titulov, sa po zmene pravidiel vo Formule 2 nesmierne trápi. Prema nasadila v tejto sezóne Olivera Bearmana a Kimiho Antonelliho. Mnohí očakávali, že budú koncertovať, ale obaja sa nesmierne trápia.

Našťastie pre Bearmana, Haas jeho výsledky vo Formule 2 neodradili. Ajao Komacu sa riadil tým, čo videl na vlastné oči, keď Ollie zasadol do kokpitu Haasu. Stačilo mu to a Bearman má sedačku vo Formule 1 istú.

O Antonellim sa naďalej špekuluje. V istom okamihu to vyzeralo, že ak Toto Wolff nepresvedčí Maxa Verstappena, do sedačky v Mercedese zasadne mladý Kimi. Pred a počas britského víkendu však začal lamentovať a pripustil príchod Carlosa Sainza.

Antonelli odpovedal brilantným víťazstvom v daždi. Všetci vieme, že voda stiera rozdiely medzi monopostami a necháva vyniknúť schopnosti a talent jazdca. Kimi presne to v Silverstone aj potvrdil. „Nie vždy sa mi darí zvládať tlak a v tejto sezóne, to sa musím priznať, cítim veľký tlak,“ priznal stále neplnoletý taliansky mladík po svojom veľkom víťazstve.

„Dnes môžem povedať, že som ho zvládol celkom dobre. Musím sa však stále zlepšovať, pretože občas sa mi pritrafí nejaká chyba, ako napríklad včera pri mojom kvalifikačnom kole. Určite teda niekedy nepodám taký výkon, ako by som mohol. Zakaždým sa však snažím čo najlepšie vyrovnať s tlakom a myslím si, že dnes sa mi to podarilo,“ povedal spokojne Antonelli.

„Bola to veľká úľava a z mojich pliec to sňalo veľké bremeno. Rozhodne som to potreboval. Nemám za sebou ideálny začiatok sezóny a musím povedať, že som posledné víkendy neodvádzal najlepšiu prácu. Som však šťastný za toto víťazstvo. Boli to ťažké preteky vo veľmi náročných podmienkach, ale nakoniec sme všetko veľmi dobre zvládli,“ dodal Antonelli.

Wolff: Kráčal po vode

Tento úspech, samozrejme, neunikol ani šéfovi Mercedesu Totovi Wolffovi. Toho videli, ako si to po sobotnom víťazstve namieril priamo za Antonellim, ktorý dostal od šéfa Mercedesu veľkú poklonu.

„Videli sme tu najväčšieho britského pretekára všetkých čias ako prichádza do garáže k svojmu tímu, kde stál mladý Talian bez vodičského preukazu a všetko to sledoval. Stavím sa, že si povedal: ‚Jedného dňa to chcem byť ja‘,“ povedal Wolff novinárom v Silverstone.

Následne vyzdvihol Kimiho výkon na vode. „Keď ste ho v sobotu sledovali, ako kráča po vode a miestami je o dve sekundy rýchlejší ako všetci ostatní, videli ste talent, schopnosti a potenciál tohto mladého chlapca. Myslím si, že víťazstvo v pretekoch sňalo z jeho pliec obrovské bremeno,“ dodal Wolff, čím potvrdil slová mladého Kimiho.

Súvisiace články

Diskusia