logo F1online.skF1online.sk

Villeneuve o Antonellim v Mercedese: Teraz príde na rad Wolffovo ego

Toto Wolff
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 6. 2024

Mercedes ešte stále nerozlúskol svoju jazdeckú otázku, hoci čoraz viac zdrojov tvrdí, že už je v podstate rozhodnuté. Jacques Villeneuve sa síce cez víkend netváril, že by o niečom takom mal informácie, ale vyhlásil, že Toto Wolff sa pri rozhodovaní nechá ovládať svojím egom.

V súvislosti s Andreom Kimim Antonellim sa v posledných dňoch intenzívne špekuluje. Televízia RTL či noviny Bild tvrdia, že o všetkom je už rozhodnuté a v budúcej sezóne sa do kokpitu Mercedesu posadí Antonelli. Ťažko však niečomu naozaj veriť, keďže iné zdroje vrátane samotného Wolffa avizujú, že takýto krok ešte neprišiel.

Ak neprišiel, tak príde, myslí si však Jacques Villeneuve. “V Mercedese v skutočnosti nie sú otvorené dvere. Je to Antonelliho tím,” myslí si majster sveta z roku 1997. “To je jeho budúcnosť. Bol na ňu pripravovaný.”

Mercedes prichystal Antonellimu intenzívny tréningový plán. Spoločne chodia po európskych okruhoch a v starších monopostoch na nich trávia celé dni, len aby bol mladík čo najlepšie pripravený na novú výzvu. Mladého Taliana tak zrejme nečaká podobná cesta ako napríklad Georgea Russella, ktorý sa najskôr tri sezóny učil a trápil vo Williamse.

“Toto nepristúpi na žiadnu inú možnosť, hrá v tom úlohu jeho ego. On dokáže svetu, že mal pravdu a už v Antonelliho dvanástich rokoch o ňom vedel, že to je budúci majster sveta,” vyhlásil Villeneuve. Toto Wolff v rozhovoroch doteraz spomína, ako mu kedysi dávno Red Bull vyfúkol Maxa Verstappena. Teraz zrejme nastal čas vychovať si vlastného.

Toto Wolff počas víkendu v Kanade prezradil, že Mercedes si už nastavil istý kurz. Na tejto svetovej strane je Antonelli, ale taký Carlos Sainz určite nie. “Chceme sa koncentrovať na Kimiho. To je naša budúcnosť: mladí jazdci. Chceme sa zaviazať našim mladým jazdcom a presne to sme povedali aj Carlosovi.”

Súvisiace články

Diskusia